În plin conflict în Weekend cu mama!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 “Weekend cu mama” a reprezentat o provocare  atât pentru Medeea Marinescu, cât şi pentru Tudor Aaron Istodor.

Adevărul: Ce te-a făcut să doreşti să faci parte din filmul lui Stere Gulea?

Tudor Istodor:
Stere Gulea este un foarte mare regizor. I-am vazut filmele, mi-au plăcut foarte mult şi logic că mi-am dorit să lucrez cu dumnealui. Scenariul mi-a plăcut şi de asemenea, cu Adela m-am înţeles foarte bine încă de la probe. Iar de domnul Gulea mi-a plăcut mult că ştia clar ce vroia de la mine şi cum să lucreze cu mine.

După ce aţi jucat în seriale, acum reveniţi pe marele ecran cu un film dramatic. Cum aţi ajuns să-i interpretaţi pe Glonţ şi pe Luiza?

T.I.: M-am documentat prin filme, clinici de dezintoxicare şi mi-am folosit şi imaginaţia. Regizorul Stere Gulea mi-a dat filmele şi m-a îndrumat spre “altceva”.

Medeea Marinescu:
A fost o ale­­gere a domnului Gulea si este adevarat că timp de o lună am susţinut probe în alegerea celei care trebuia să o joace pe fiica mea.

Pentru a realiza acest film, v-aţi documentat despre lumea consumatorilor de narcotice. Credeţi că există o scăpare pentru aceştia?

T. I.: Am fost la o clinică de dezintoxicare, unde am vorbit cu persoane care au încercat să se lase, să renunţe la consumul de droguri, şi care mi-au spus - şi asta m-a şocat - că după ce te laşi, treci prin stări chiar mai rele şi, chiar dacă reuseşti să te laşi definitiv, în creier tot rămâne, la nivel mental, celebral. Există scăpare şi am tot respectul pentru cei care încearcă să renunţe, dar sunt conştient de faptul că nu se pot vindeca total.

M.M.: Trebuie să vă spun că personajul meu, întocmai ca şi mine, nu trăieşte în această lume şi nu o cunoaşte. Focul descoperirii unei astfel de lumi, la un centru de dezintoxicare, aparţine în aceeaşi măsură Medeei, cât şi Luizei. Nu ştiu dacă există o scăpare, aş vrea să sper că da.

Care scenă din film crezi că este cea mai reuşită? De ce?

T. I.: Scena din pădure este cea care mi-a plăcut cel mai mult pentru că a trebuit să o car pe Adela în braţe de cel puţin 20 de ori, cu repetiţii, plus duble. Am fost foarte prins în scenă, atât la propriu, cât şi la figurat.

Dacă ai fi în locul Luizei, ai lua aceleaşi decizii ca şi ea? Ai alege să pleci din România, lăsând totul în urmă?

M. M.: Ca femeie, nu-mi pot imagina un asemenea gest. În schimb, ca actriţă care, asemeni unui avocat, trebuie să-mi apăr personajul, am încercat să găsesc circumstanţele atenuante ale Luizei. Să ţin cont de contextul în care Luiza a devenit mamă.

Filmul lui Stere Gulea atinge şi problema părinţilor plecaţi la muncă în străinătate, lăsându-şi copiii în grija altora. Credeţi că gestul regizorului a fost îndrăzneţ?

T. I.: Domnul Stere Gulea este cel care a ales tema şi nu pot decât să-i respect şi să-i susţin decizia, pentru că, până la urmă, regizorul este cel care ştie ce trebuie să transmită filmul său. În ceea ce priveşte abandonul parental, pot spune că este un lucru pe care îl dezaprob complet.

Credeţi că filmul este un semnal de alarmă pentru problemele cu care se confruntă societatea românească?

M. M.:
Cred că este un film care se adresează nu atât celor care deja au luat-o pe drumul drogurilor, cât mai ales părinţilor şi tinerilor care au capacitatea de a conştientiza această problemă.

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite