„Un jurnal e o simfonie!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 16 ani se ducea cu ghiozdanul în spate de la şcoală la televiziune şi, în loc să facă lecţii, se juca de-a divertismentul cu oamenii mari. De la VJ-iţă la un post muzical pentru adolescenţi, Melania Medeleanu a migrat într-un domeniu serios, acela al ştirilor. A progresat, devenind un veritabil profesionist!

Cu ani în urmă ai schimbat macazul. Acum prezinţi cele mai importante jurnale la Realitatea TV, televiziunea nr. 1 în domeniul ştirilor. De ce ştiri şi nu muzică?

M.M: Trecerea la ştiri a fost evoluţia firească, exact ca trecerea de la 25 la 30 de ani... Din una în alta, de la adolescenţă la maturitate. De ce nu muzică? Ba muzică... şi ştirile au muzica lor... ritm, melodie, falseturi din când în când... un jurnal e o simfonie!

Lumea te vede pe sticlă şi te recunoaşte ca prezentatoare, tu fiind şi editor. În ce constă munca de dincolo de pupitru?

M.M:  Ea începe cu cititul ziarelor dimineaţă, cu sumarul zilei, studiat pe domenii, cu subiectele care se conturează până pe la prânz când pornesc voiniceşte spre serviciu.

Continuă cu machiajul despre care puteţi spune până poimarţi că-i răsfăţ, nu e! (am o relaţie conflictuală cu fondul de ten şi pudra). După care mă pun la punct cu ce s-a mai întâmplat, scriem, fiecare ce se pricepe. Punem voci, căutăm titluri atrăgătoare, ne uităm pe cele mai interesante imagini.... iar restul se vede de la 18-ncolo....

Care este ştirea pe care n-ai fi vrut s-o prezinţi niciodată?

M.M:  Sunt în fiecare zi ştiri pe care n-aş vrea să le prezint - cu copii bătuţi sau cu animale schingiuite. Uneori prefer să dau informaţia fără să privesc imaginile.

Dar ştirile astea şi campaniile pe care adesea le declanşăm de pe urma lor pot fi semnale de alarmă care să producă schimbarea în bine.

La ce nu ai renunţa niciodată pentru carieră?

M.M:  Cariera e doar una dintre componentele vieţii. În funcţie de momentul în care te afli, ea poate fi pe primul sau al x-lea loc. Au fost clipe în care era prioritatea absolută. Acum e unul dintre acele lucruri care îmi aduc satisfacţii, unul dintre repere. De, altă vârstă, alte priorităţi...

Care ar fi aceste priorităţi?

M.M: Prefer să nu vorbesc despre asta, ţin de viaţa mea privată!

Eşti dependentă de...?

M.M: De soare şi net. Dar am remarcat cu uimire că am rezistat şi două săptămâni fără computer. Fără soare însă mi-a fost imposibil, aşa că, în concediu, după o săptămână de ploaie, am început să alerg cu maşina spre soare... la sud, mai la sud... am bătut aproape 1000 de km... dar l-am găsit!

Nu suporţi nici în ruptul capului…?

M.M:  Părinţii care-şi lovesc copiii, distrugându-le încrederea şi conturându-le un drum pe care pornesc cu capul plecat.

Ce hobby-uri ai?

M.M: Joc şah. Destul de rar şi destul de prost, dar cum cei cu care am jucat erau şi mai slabi decât mine, sunt considerată tare în domeniu.

Cum vei petrece Sărbătorile de iarnă?

M.M: Eu nu ştiu nici dacă reuşesc să înregistrez emisiunea de duminică, să fac rost în felul ăsta de un weekend. În plus, acum doi ani spuneam “Crăciun fericit” la televizor, anul trecut “La Mulţi Ani!” colegilor din redacţie... deci... să-mi fac planuri ar fi o adevărată extravaganţă!

Ce-ţi doreşti de la Moş Crăciun anul acesta?

M.M:  Doar să vină. Atât. Să-i dau un ceai. Şi să-mi spună poveşti frumoase... Aa, şi, poate, în drum spre mine, să treacă pe la mama şi să ia nişte şosete groase, cum ştie ea să facă. Nu de alta dar iarna am tot timpul picioarele reci.

...(continuarea interviului o găsiţi în ziarul ADEVĂRUL de sâmbătă, 8 nov.)

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite