În căutarea poşetei perfecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Albertina Ionescu, prezentatoarea ştirilor de la TVR 2, de la orele 10.30 şi 12.30, se obişnuieşte cu noul format, „în mişcare“, al jurnalului şi îşi exersează precupările de designer.

Adevărul: Albertina, ce reacţii ai primit referitor la noua formulă în care prezinţi ştirile?

Albertina Ionescu: Acest gen de a prezenta ştirile poate reprezenta un nou început. Formula actuală a jurnalelor a captat deja atenţia publicului, iar eu sunt încântată de schimbare. Întreaga echipă a privit cu încredere acest format, şi , poate, vom continua în această direcţie.

Cum te simţi plimbându-te prin platou şi expunând informaţii? Nu e mai avantajoasă poziţia imobilă de la pupitru, când trebuie să citeşti ce scrie pe prompter? De fapt, ce s-a schimbat în ceea ce ai tu de făcut?

Sunt o mică parte dintr-un efort colectiv. Îmi place să cred că sunt curajoasă, că am dobândit acea maturitate de care are nevoie orice om care se dedică unui proiect pentru ca lucrurile să meargă înainte. Poate că poziţia imobilă de la pupitru conferă mai multă siguranţă şi resurse de concentrare, dar poate fi considerată uneori prea statică. Pentru mine, lucrurile s-au încordat puţin, în sensul că, pe lângă fluenţa verbală firească intervine şi corelarea mişcărilor, ceea ce, uneori, este dificil de realizat.

Legătura ta cu stilul, moda nu a slăbit.Deja pregăteşti o linie de accesorii. Despre ce este vorba?

Ideea a apărut în urmă cu doi ani, dar atunci am considerat că nu e momentul potrivit pentru a o pune în practică. Nu este vorba de o linie completă de accesorii, ci doar de câteva modele de poşete-plic, în care am investit, cumva, inspiraţia mea.

Cât de mult te implici în această activitate? Cine te ajută?

Mă implic suficient de mult. Împreună cu designerul Andra Clitan, am pus la punct acest nou proiect în urmă cu câteva luni, iar produsele sper să îndeplinească cerinţele fetelor active şi practice.

Crezi că va fi o afacere profitabilă? Cam în ce marjă se încadrează preţurile?

Nu am privit lucrurile din perspectiva unei afaceri profitabile. Amândouă suntem pasionate de design, am găsit puncte comune din perspectiva conceptului şi ne-am dorit să materializăm, cumva, ideile. Până la acest moment, însă, nu am stabilit un preţ pentru aceste produse.

De ce ai ales gentile-plic? De unde te-ai inspirat pentru crearea lor?

M-am inspirat din pasiunea mea pentru ele. În primul rând, din dorinţele mele şi din faptul că mă aflu în căutarea poşetei perfecte. În acest moment se află în faza de prototip, dar, în scurtă vreme, vor apărea pe mai multe site-uri.

Ai vrea să faci şi altceva decât televiziune şi, evident, mica afacere cu poşete?

Deocamdată sunt absorbită în totalitate de ceea ce fac acum, fapt care nu îmi oferă timpul şi condiţiile să privesc mai departe.

Tu şi Malvina, fosta ta colegă de la Meteo, lucraţi împreună la TVR, Malvina la TVR 1, tu la TVR 2. Vi se mai intersectează drumurile?

image

Sigur că da! Ne vedem în fiecare zi în redacţie şi, când timpul ne permite, stăm şi mai mult împreună povestind întâmplările de peste zi.

Luna trecută am văzut o ştire cu parfum de zvon, din care reieşea că tu şi Ştefan v-aţi despărţit. E ceva adevărat?

Aşa cum am afirmat, nu am dat niciodată atenţie speculaţiilor de acest gen. Mă izolez de astfel de polemici, întrucât oamenii, la acest moment, sunt mai interesaţi de vieţile cuplurilor decât de lucruri esenţiale.

De când Ştefan e consilier la Ministerul Turismului timpul vostru petrecut împreună s-a mai „subţiat"? Cum ţi se pare acest job al lui?

Ştefan a fost dintotdeauna absorbit de propriile proiecte şi dedicat acestora, iar eu, de asemenea, în ce le priveşte pe ale mele. Astfel că timpul nostru este, într-adevăr, mai puţin acum. Întotdeauna mi-a plăcut să cred că este omul potrivit la locul potrivit, aşa că l-am privit, de fiecare dată când a intervenit o schimbare, din această perspectivă.

Ultima oară când ne-am văzut, te aflai în casa ta şi aşteptai să-ţi amenajezi grădina. Îţi place să grădinăreşti? Te ocupi chiar tu sau aţi angajat pe cineva?

Grădina a fost amenajată între timp, am plantat câţiva copaci ornamentali şi flori. Am angajat o firmă de profil pentru toate lucrările. Am constatat că grădina este cumva un domeniu pentru profesionişti, astfel că mi-au fost date peste cap planurile mele de îngrijire exclusivă. Asta nu înseamnă că nu mă implic în tot ceea ce înseamnă întreţinere şi aranjament floral.

Care este ideea ta de familie? Ţi-ai dori copii? Ce fel de mamă crezi că ai fi?

Până la urmă, familia reprezintă sensul în viaţă. Este ca un loc curat şi cald care îţi menţine integritatea mentală, dar şi spirituală. Am convingerea că voi fi mama perfectă, acestea sunt premisele de la care pornesc. Copiii îmi vor confirma, însă, acest lucru; toate se vor întâmpla la momentul lor.

Eşti iubitoare de animale? Te alături şi tu campaniei de ajutoarare a câinilor fără stăpân?

Ador animalele şi modul lor de a se integra într-o familie. Ele ne fac, deseori, să zâmbim, când lucrurile nu merg tocmai bine, sau ne sunt alături în momentele dificile. Aşa că noi ar trebui să le film alături!

Mică istorie:

- Absolventă a Facultăţii de Drept
- A început să lucreze ca model la vârsta de 15 ani. Apoi a devenit instructor pentru cei mici, la o agenţie de manechine din Bucureşti
- A început să lucreze în TVR la 19 ani, în cadrul redacţiei ştiinţă-cultură. A prezentat emisiunile de IT- Cyberfan şi Infomania
- În perioada 2003-2005, a prezentat rubrica Meteo la TVR 1, împreună cu Malvina
- În prezent, prezintă ştirile de la orele 10.30 şi 12.30, la TVR 2.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite