Cosmina Păsărin: „Joc rolul fanului curios“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost pusă la zid pentru episodul „microfonul buclucaş“, Cosmina Păsărin a primit credit de la Antena 2 pentru a arbitra „duelul“ videoclipurilor de luni până joi, de la ora 19.10 în emisiunea „Face2Face“.

"Eu nu prea mai ştiu ce înseamnă să petrec Sărbătorile alături de familie şi de prieteni. În ultimii 5 ani, am ales să muncesc de fiecare dată în această perioadă. Au loc foarte multe evenimente şi am ales să profit de fiecare dată de această situaţie aşa cum fac, de altfel, şi foarte mulţi artişti."

Adevărul TV: Prin ce elemente te provoacă formatul pe care-l prezinţi de la 1 noiembrie pe Antena 2?

Cosmina Păsărin: Iubesc muzica şi iubesc acest format pentru că este direct legat de muzică. În fiecare ediţie concurează sau se duelează două videoclipuri. În platou sunt prezenţi artiştii care au făcut acele clipuri şi tot ei trebuie să îi convingă pe cei care ne urmăresc să voteze videoclipul preferat. Astfel îi întâlnesc pe cei mai cunoscuţi artişti ai momentului şi aflu de la ei toate detaliile legate de filmarea videoclipurilor pe care le promovează. Vorbim despre scenariu şi regie, despre aventurile prin care trec la filmări, dar şi despre comentariile negative pe care le-au auzit după ce au lansat clipurile pe piaţă. Telespectatorii au zilnic ocazia să voteze clipul şi artistul preferat.

Cât timp îţi ia să pregăteşti emisiunea „Face2Face"?

Pot spune că fac o scurtă documentare despre fiecare invitat în parte şi sunt susţinută tot timpul de echipa de producţie a acestei emisiuni.

Cum e Cosmina în timpul celor 20 de minute, ce rol joacă?

Joc rolul „fanului" curios, dornic să afle cele mai picante detalii de la filmarea videoclipului. Artiştii au ocazia să povestească lucruri pe care poate că nu le-au spus în alte emisiuni.

Ce crezi despre peisajul muzical de astăzi, avem sau nu valori cu care să ne mândrim în lume?

Există artişti talentaţi cu care ne putem mândri în lume, dar există şi artişti mai puţin talentaţi, care nu prea au ce să caute în această industrie. Este trist într-un fel, dar cred că asta se întâmplă în toate domeniile.

Muzica veche sau producţiile muzicale „hit de un anotimp"?

Luăm în calcul şi producţiile muzicale actuale, dar şi cele mai puţin actuale.

Cele mai bune voci ale momentului după părerea ta...

Sunt „arbitrul" unei emisiuni muzicale şi n-aş vrea să creadă cineva că am partipris-uri. Câtă vreme ajung la „Face2Face", înseamnă că piesele, dar şi artiştii care le interpretează sunt valoroşi.

Mai prestezi ca MC în cluburi?

Lucrez în continuare şi ca MC pentru că am cereri foarte multe pentru cluburile din Bucureşti, dar şi pentru cele din ţară. Chiar dacă e o muncă obositoare, vreau să profit în continuare de faptul că acest proiect a prins la public. Sunt perfect conştientă că peste ceva timp nu voi mai putea face asta. Vreau să mă concentrez şi mai mult pe proiectele de televiziune.

Apropo de televiziune, puţin după episodul „microfonul buclucaş" ai declarat că oamenii sunt sălbatici, că regreţi că te-ai născut în România şi că ai pierdut ocazia de a o părăsi. La ce ocazie te-ai referit?

Aceasta este fără îndoială o declaraţie pe care am dat-o... la nervi! Am ocazia acum să îmi retrag cuvintele şi să spun că îmi pare rău că am spus asta. Nu aş pleca niciodată din România, nu am nici vârsta şi nici curajul de a face asta. Sunt mult prea ataşată de familie, prieteni şi de locul în care trăiesc. Aş avea o viaţă perfectă aici dacă nu m-aş lovi din când în când de răutăţile gratuite ale oamenilor şi de gândirea lor, uneori mult prea rigidă.

Cum sunt tabloidele cu tine - blânde, acide, mincinoase? Tu consumi genul acesta de presă?

Depinde de situaţie... Eu măcar am înţeles regulile jocului şi încerc să nu-mi consum energia din dotare pentru orice poveste inventată. Nu am uitat niciodată că presa te ridică şi tot ea te doboară. Tot ce îmi rămâne mie de făcut este să îmi văd în continuare de treabă şi să mă concentrez asupra evoluţiei mele în carieră.

Cum te afectează pe tine criza?

Îi mulţumesc lui Dumnezeu că nu mă afectează atât de tare criza financiară. Am făcut mici compromisuri pentru a-i face faţă. Am mai redus din cheltuieli, am creat preţuri de criză pentru cluburile cu care lucrez şi, uite aşa, reuşesc să supravieţuiesc.

Pentru ce ai felicita primarul sectorului în care locuieşti şi ce anume i-ai reproşa dacă aţi fi face-to-face?

Toată lumea se plânge, a devenit un trend... iar eu sunt sătulă! Ştiu sigur că aş vrea să trăiesc într-un oraş mai curat, cu mai multe spaţii verzi, cu mai multe locuri de parcare pentru milioanele de maşini, cu mai puţine gropi, cu mult mai mulţi oameni care merg pe biciclete şi care nu poluează mediul... şi cu oameni mai civilizaţi, care nu înjură la semafor, nu claxonează şi nu fluieră după femei pe stradă.

De ce ai amânat lansarea propriului tău site şi ce vom putea găsi pe el?

Nu am lansat oficial site-ul cosminapasarin.ro pentru că mai trebuie făcute mici retuşuri. Cei care vor accesa acest site vor avea ocazia să afle informaţii despre evenimentele la care particip şi multe alte lucruri despre proiectele în care sunt implicată.

Ce crezi despre reţelele de socializare? Ştiu că eşti cumva anti-curent, că nu stai pe Facebook sau pe Twitter...

Nu sunt un fan al reţelelor de socializare din mai multe motive: în primul rând nu am timp şi dispoziţie să comunic cu oamenii virtual şi, în al doilea rând, trebuie să recunosc că mi se pare destul de ciudat să dau detalii despre mine şi despre viaţa mea pe internet.

Ca fost Iepuraş, cum ţi se pare noua politică Playboy abordată în SUA? (doritoarele plătesc pentru expunere încă de la casting) Tu ai plăti ca să apari din nou?

 Noua politică adoptată de Playboy America arată cam cât de mult a crescut fenomenul şi că această revistă poate, în majoritatea cazurilor, să reprezinte o adevărată rampă de lansare în showbussiness. Eu personal nu aş face niciodată o astfel de mişcare, pentru că am trecut de mulţi ani peste această etapă. La vremea lor, apariţiile în această revistă mi-au adus beneficii, acum însă ar fi prea mult.

Ai jucat roluri mai mici sau mai mari în multe producţii şi autohtone şi străine. Care rol ţi-a rămas aproape?

Fără a fi actriţă profesionistă, am avut ocazia de a juca în diferite producţii de televiziune şi marea şansă de a juca şi în două pelicule cinematografice. Pot spune că m-am ataşat foarte tare de personajul interpretat în filmul „Tanti", regizat de Şerban Marinescu, după un scenariu scris de Mircea Daneliuc. La acel moment am avut ocazia să lucrez cu oameni foarte talentaţi, adevăraţi profesionişti care au avut încredere în mine şi de la care am şi învăţat foarte multe lucruri. Cred că de aceea m-am şi ataşat foarte mult de acest personaj şi am iubit foarte mult acea perioadă.

image



Ai fost invitată în SUA, la premiera din octombrie a peliculei „Born to Raise Hell", în care joci alături de Steven Seagal?

Nu am fost invitată la premieră. Poate şi pentru că am avut un rol destul de mic în această producţie. Oricum nu ştiu dacă aş fi putut ajunge în condiţiile în care în luna octombrie făceam ultimele pregătiri pentru emisiune.

Unde te simţi cel mai bine - pe platourile de televiziune, pe cele de filmare sau în cluburi?

Un lucru este cert: cel mai bine mă simt în postura de prezentator, fie că este vorba despre prezentarea unei emisiuni sau a unui eveniment. În aceste situaţii sunt naturală şi relaxată la maximum. Simt că locul meu este aici şi simt că asta trebuie să fac. A nu se înţelege că atunci când am avut ocazia de a juca nu m-am simţit bine. Dimpotrivă, doar că acolo nu e locul meu... sunt alţii care au mai multe de spus în acest domeniu. Şi postura de MC mi se potriveşte, altfel nu aş fi ales să fac asta. Doar că aici vorbim de un consum foarte mare de energie şi de foarte multe ore de somn pierdute, pe care le recuperez foarte greu. Televiziunea rămâne aşadar pe locul 1 în topul preferinţelor mele.


image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite