Andreea Raicu, ghidul fetelor de la ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ton cu misiunea ei din această toamnă, Andreea Raicu, gazda showului „Miss fata de la ţară” (în fiecare vineri, de la ora 20.30, la Prima Tv) vorbeşte despre modă, frumuseţe şi sacrificiile meseriei de model...

Adevărul TV: Cum ademeneşti acum pe cineva care nu a văzut încă nicio ediţie a concursului "Miss fata de la ţară"?

Andreea Raicu:  Îmi doresc ca telespectatorii să aibă curiozitatea de a se uita la această emisiune şi în final să rămână fideli programului. Feedbackul primit de la aceştia este cel mai relevant. După emisiune am primit multe telefoane de la prieteni, critici şi mesaje pe blog de la telespectatori. Cred că ei sunt cei mai în măsură să recomande show-ul. Totul este real, iar conceptul emisiunii se diferenţiază de clişeul contemporan al fetei de la ţară care vine să-l caute pe milionar în Capitală. Pe lângă partea de divertisment, showul cuprinde şi o latură educativă, telepectatorii află tradiţiile şi obiceiurile din anumite zone ale ţării.

Care este punctul forte al show-ului după părerea ta?

Naturaleţea, gingăşia şi timiditatea fetelor de la ţară pe care, din păcate, nu le mai regăseşti atât de des la fetele de la oraş. În plus, emisiunea creează aşteptări şi toată lumea îşi doreşte să o vadă pe cea care va câştiga titlul de "Miss fata de la ţară. Ne  place să privim traseul fetei din  provincie căreia i se oferă şansa de a veni în Capitală şi totodată schimbarea ei într-o adevărată domnişoară, pregătită să facă faţă unei cariere în modeling.

Mitoşeru, unul dintre scounteri, declara că imaginea pe care o avem despre fetele de la ţară este eronată. "Toată lumea are impresia că fata de la ţară mulge vaca, strânge fânul şi se trezeşte la 5 dimineaţa. La Bistra am descoperit alt gen de fete. Tinerele pe care le-am întâlnit aici au stepper în curte, merg la masaj şi sunt manechine." A exagerat el sau e adevărat?

Am încercat să găsim fete autentice, de la ţară. Cele care locuiesc în zona rurală nu dispun de aceleaşi resurse ca fetele de la oraş, dar au găsit metode tradiţionale pentru a se întreţine. Desigur, există şi excepţii, cum este cazul  amintit de tine.

 În ce măsură este relevantă proba mulsului vacii pentru o miss? Mă gândesc la proba propusă de Dana Săvuică.

Probele la care sunt supuse fetele sunt decise de fiecare vedetă care face preselecţia. Chiar dacă fiecare are propria opinie despre cum ar trebui să arate un model, sunt câteva lucruri de bază care decid dacă fata se încadrează în standardele acceptate, iar acestea sunt legate de înălţime, greutate şi proporţii. Până acum,  au fost probe dintre cele mai diverse, de la testarea abilităţilor de comunicare până la mulsul vacii sau răsturnatul mămăligii.

Dana Săvuică urmărind fetele din Ieud (Maramureş) în timpul probei brodatului



Norocoasele, şase la număr, vor intra în cantonament. În ce anume va consta pregătirea lor?

Ele vor fi consiliate de specialişti în make-up, styling, nutriţie etc. Pe parcursul cantonamentului, fiecare fată va primi şi o sarcină. Dar, pentru că probele sunt o surpriză şi pentru fete, nu pot dezvălui mai multe detalii.

Veţi transforma fetele în dive naţionale? Nu are România destule dive?

Scopul emisiunii nu este acela de a le transforma pe fete în dive. Astăzi, acest termen este folosit în sens peiorativ sau este atribuit de cele mai multe ori eronat. Noi ne propunem să le pregătim pentru o viitoare carieră în modelling şi nu pentru a deveni dive, ca atâtea altele în România.

Ce rol vei avea tu în metamorfoza lor? Te vei implica activ sau doar vei contempla şi vei face aprecieri?

Voi fi gazda acestui show şi în prima parte a emisiunii le voi ghida pe vedete, le voi oferi indicaţiile necesare pentru a alege cele mai frumoase fete. Ulterior le voi îndruma pe fete şi le voi ajuta să se adapteze noului mediu.

Cine va decide câştigătoarea, există un juriu?

Vedetele care se ocupă de preselecţii vor forma juriul acestei emisiunii. Ajunse la Bucureşti, fetele vor primi mai multe sarcini. În funcţie de capacitatea fiecărei fete de a îndeplini task-urile, se vor face eliminările.

În cazul tău cum a fost, cine te-a descoperit şi ajutat în cariera de model?

Un bun prieten mi-a recomandat să merg la o întâlnire cu Liviu Ionescu, directorul agenţiei MRA, pentru un eventual curs de modelling.  La început, pentru că nu m-a tentat deloc această idee, n-am mers. După o perioadă, la insistenţele prietenilor am făcut acest curs, care nu m-a atras foarte tare. A fost o experienţă interesantă, dar nu pot să spun că era ceea ce-mi doream. Ceva mai târziu,  organizatoarea concursului Elite Model Look a insistat să particip la această competiţie. Am mers şi, spre surprinderea mea, l-am câştigat şi am reprezentat România în finala internaţională de la Seul. Aici au participat peste 100 de fete din 66 de ţări. Toate fetele mi se păreau superbe comparativ cu mine. Mi se părea că sunt foarte slabă, nu eram prea înaltă, nu credeam că am vreo şansă să câştig. Spre surprinderea mea am câştigat un premiu special, „Best Elegance". Din acel moment încrederea în mine a început să crească.

image

Echipa vedetelor: Smiley, Dana Săvuică, Mihai Mitoşeru, Gina Pistol, Marcel Pavel şi Dan Bordeianu



„Ce chin, ce muncă, ce oboseală, ce trudă ca să fii frumos/oasă" - auzim destul de des despre rigorile modelingului. Ne luminezi un pic asupra greutăţilor pe care le presupune meseria de manechin?

image

Într-adevăr silueta este foarte importantă în această meserie, este cartea de vizită pentru un model. Din păcate, în dorinţa de a face această meserie, foarte multe fete recurg la o serie de gesturi inexplicabile, se înfometează, iau tot felul de pastile pentru a slăbi.

90 - 60 -90 - în ce măsură eşti de acord cu aceste criterii şi ce crezi despre adolescentele care se înfometează sau chiar recurg la intervenţii chirurgicale doar de dragul acestui şablon?

Mi se pare incredibil că fete de 17-18 ani recurg la intervenţii chirurgicale noninvazive, de exemplu botox, acid hialuronic, ca să nu mai vorbesc de implanturi. Este un gest extrem, total nepotrivit pentru vârsta pe care o au. Cred că este foarte important ca în viaţă, nu doar în această meserie, să avem măsură, echilibru.

Am citit că există fete care au mâncat vată sau s-au lăsat infestate cu tot felul de paraziţi intestinali, pentru a slăbi sau a se menţine slabe. Nu ţi se par nebuneşti aceste practici neconvenţionale?

Mi se pare de-a dreptul îngrozitor dacă există fete care îşi distrug viaţa în acest fel.

Ce manechin şi ce designer autohton apreciezi cel mai tare?

Diana Dondoe, modelul preferat al unor mari case de modă: Donna Karan, Ungaro, Prada, Moschino, Chanel... Dincolo de profesionalismul său, am rămas impresionată de naturaleţea şi simplitatea pe care le emană. În ceea ce priveşte  designerii autohtoni, o apreciez pe Irina  Schrotter, de care mă leagă o lungă colaborare, care s-a transformat în prietenie. Mai este şi Răzvan Ciobanu, ale cărui creaţii fac orice femeie extrem de frumoasă şi sexy.

Înconjurat de fetele frumoase din Fundu Moldovei (Sucea­va), Marcel Pavel pare mai emoţionat decât concurentele



Portretul femeii ideale în accepţiunea Andreei Raicu...

O femeie echilibrată, fericită şi împăcată cu toate lucrurile pe care  le-a primit de la Dumnezeu.

Dacă tot vorbim despre idealul feminin, care ar fi idealul masculin de frumuseţe după părerea ta?

Nu am un etalon de frumuseţe fizică, pentru că acest aspect este întotdeauna relativ.

De ce calităţi are nevoie un bărbat pentru a te cuceri?

Criteriile fizice nu sunt de ajuns pentru a începe o relaţie. Bărbatul de lângă mine trebuie să fie un om echilibrat, responsabil, cu simţul umorului, inteligent, creativ, să aibă acelaşi gen de principii după care îşi ghidează viaţa ca şi mine, aceleaşi valori, să fie o persoană caldă care să ştie să fie un partener adevărat.

Apropo de siluetă, tu cum ţi-o menţii şi cum reuşeşti să slăbeşti atunci când mai pui un kilogram, două, pe tine?

Stilul de viaţă pe care îl am e unul dintre motivele pentru care nu mă confrunt cu probleme de siluetă. Mănânc foarte sănătos, asta în primul rând pentru că ţin la calitatea lucrurilor pe care le dau organismului meu şi nu neapărat din teama de a nu mă îngrăşa. Mănânc tot soiul de seminţe crude, migdale, fistic - sunt bune pentru organism şi săţioase. Şi nu mă abţin de la nimic din ce-mi face plăcere să mănânc, chiar dacă este vorba de dulciuri. Sigur, nu fac excese şi am grijă să compensez dacă într-o zi mănânc mai mult decât obişnuiesc în mod normal. Dar am înţeles, după ce am ţinut tot soiul de cure de slăbire, că o dietă echilibrată este singura soluţie pe termen lung, pentru a-ţi menţine atât silueta cât şi sănătatea.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite