Zona crepusculară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 10 septembrie, de la orele 22.00, Oreste revine la B1 TV cu cel de-al şaselea sezon al emisiunii care îi poartă numele.

Adevărul TV: Care a fost cel mai intens, revelator moment din timpul emisiunii „Codul lui Oreste"?

Oreste: Sunt o fire lucidă, în ciuda preocupărilor bizare, nu traversez momente foarte intense în timpul emisiunii. O revelaţie am avut, ce-i drept, şi anume că aparţinem cu toţii Întregului şi că, dacă suntem puţin atenţi, cunoaştem sau recunoaştem participarea Divinului, în fiecare moment.

Cum alegi invitaţii, având în vedere că există mulţi impostori, sau pur şi simplu „închipuiţi", printre cei care pretind că au cunoştinţe despre lumea suprasensibilă?

Aici este greu să greşeşti constant. Impostura iese la iveală imediat. Ochii sunt fereastra sufletului. Am învăţat să citesc în profunzimea lor. Însă sunt convins că şi ei au utilitatea lor. Cel puţin aceea de a te întări pe tine pe calea Adevărului.

În urma cunoştinţelor acumulate şi a experienţelor proprii, cum vezi tu „viaţa de apoi", sub ce formă, manifestare?

Ca pe o evoluţie permanentă a Conştiinţei.   

Care a fost momentul (sau înşiruirea de momente) care a declanşat în tine nevoia cunoaşterii şi a apropierii de această realitate mai greu accesibilă?

Atingerea propriilor limite de compentenţă. În zorii lui 2005, m-am privit sincer în oglindă şi m-am trezit gol. Nimic din exteriorul meu nu-mi mai aparţinea. Atunci, într-o criză existenţială, am început o călătorie interioară. Mi-am verificat autenticitatea trăirilor prin studiu, şi, în trei ani, am înţeles că adevărul complet se formează întotdeauna dintr-o parte văzută şi una invizibilă. Suntem ceea ce se vede, dar, mult mai mult decât atât, ceea ce nu se vede: trăiri, sentimente, gânduri.

Ai avut un rol interpretat foarte credibil în „WebSiteStory". Urmează să te vedem şi în alt lungmetraj sau serial?

Există deja o propunere foarte interesantă: un rol de profesor de calculatoare pentru funcţionarii bătrâni, ameninţaţi de reformă. Scenariul este foarte bun!

Mai nou, eşti profesor de jurnalism (n.r - la o universitate particulară). Cum crezi că te vei descurca cu studenţii? Este presa scrisă pe moarte?

Nu cred că este pe moarte, dar sunt convins că este ameninţată atât din interior, prin incompetenţă, superficialitate şi lipsă de verticalitate, cât şi din exterior, prin presiuni politice, economice şi chiar şantaj. Într-o lume normală, spre care tindem, presa este cea de-a patra putere în stat, nealeasă de nimeni, dar rezistentă şi credibilă prin buna intenţie de informare şi formare a publicului. Studenţii de azi pot salva imaginea proastă pe care „dinozaurii şpăgari" au adus-o presei. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite