Un show marca Letterman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barack Obama şi David Letterman
Barack Obama şi David Letterman

A stârnit controverse, a format  curente de opinie, a ştiut să-şi amuze audienţa şi s-o ţină de partea sa vreme de peste 25 de ani. Doamnelor şi domnilor: Daviiiiid Latterman!

Cariera lui David Letterman (62 de ani) a început în 1969, când proaspătul absolvent al colegiului Ball State University s-a angajat la o televiziune, unde avea în grijă rubrica meteo. Pentru că era un prezentator incomod, care nu ezita să adauge comentarii sarcastice, a reuşit să atragă simpatia publicului, dar şi nemulţumirea şefilor care l-au concediat.

A frecventat cluburile stand-up comedy, a scris texte comice şi în felul acesta a ajuns în emisiunea lui Johnny Carson, „The Tonight Show", unde a demonstrat că e un „show man" înnăscut. Ofertele nu au întârziat să apară, iar în iunie 1980, Letterman avea propria sa emisiune matinală, la NBC, „The David Letterman Show".

Deşi programul său câştigase deja două premii Emmy, show-ul avea să fie scos din grilă în acelaşi an şi să revină, după doi ani, tot la NBC. Nu de puţine ori, schimburile de replici din emisiune se transformau în adevărate atacuri verbale, aşa cum s-a în tâmplat cu Cher, Shirley McLaine sau Madonna. În 1993, a părăsit NBC pentru CBS, unde noul său program avea să se numească „The Late Show with David Letterman".

În ianuarie 2000, a suferit o intervenţie chirurgicală şi timp de o lună, locul său a fost ocupat pe rând de: Drew Barrymore, Bruce Willis, Jerry Seinfeld etc. În 2006, contractul său cu CBS a fost reînnoit şi este valabil până în toamna anului 2010. Letterman ocupă poziţia 15 în topul al celor mai puternice personalităţi din SUA.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite