Noaptea cea lungă a Oscarurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inglourious Basterds
Inglourious Basterds

Gala din acest an a Premiilor Oscar aduce o serie de schimbări organizatorice şi promite o competiţie extrem de strânsă. Show-ul poate fi urmărit în direct la HBO, duminică 7 martie, cu începere de la ora 3.00.

Ceremonia de decernare a premiilor Academiei Americane de Film are loc anul acesta la Los Angeles, pe data de 7 martie, iar gazdele evenimentului sunt actorii Alec Baldwin şi Steve Mar­tin. Această a 82-a ediţie aduce o serie de schimbări în ceea ce pri­­veşte „ritualul" de înmânare a râvnitelor statuete.

La recomandarea făcută chiar de juriu, discursurile câştigătorilor vor fi scurte şi lipsite de prea multă „recunoştinţă", iar lacrimile vor fi „izgonite" din program. Decizia a fost explicată chiar de către unul dintre producătorii galei, citat de presa americană: „Ca să eliminăm partea cea mai urâtă din spectacol!".

Şi momentele mu­­­zicale aferente pieselor nominalizate la „Cel mai bun cântec ori­­ginal" au fost modificate, iar melodiile vor fi prezentate într-un montaj cu imagini din filmele pe coloana cărora au fost incluse. Printre filmele care au intrat în cursa Oscarurilor se numără: „Avatar", „Inglourious Basterds", „Where the Wild Things Are" şi „Precious".

• Inglourious Basterds. Preferatul criticilor şi inamicul declarat al clişeelor, regizorul Quentin Tarantino propune „Inglourious Basterds". Acţiunea filmului este o alternativă a istoriei reale, în care ofiţerimea nazistă îşi găseşte naşul, când un grup de soldaţi, special antrenaţi să execute elita militară germană, intră în acţiune.

• Avatar. Regizat de James Cameron, cel care a semnat şi mega-producţia „Titanic", filmul „Avatar" este o fascinantă poveste realizată în varianta 3D. Protagonistul este un soldat tipic american care intră, la propriu, în pielea unui extraterestru, cu misiunea de a ajuta forţele armate americane să cucerească planeta Pandora. „Avatar" este cel mai scump film realizat vreodată, costurile de producţie ridicându-se la 300 milioane de dolari.

• Where the Wild Things Are. Filmul este povestea unui copil timid, care se retrage în lumea lui, unde se proclamă regele animalelor. Costumele reuşite şi decorul sumbru întregesc atmosfera de poveste. „Where the Wild Things Are" este primul film de familie nominalizat la Oscar în ultimii cinci ani.

• Precious. Şi dacă vorbim despre filme americane şi mai cu seamă despre cele care au succes la public, atunci povestea adolescentei de culoare, care se luptă cu complexul obezităţii, nu putea să lipsească. Actriţa Gabourey Sidibe îşi face debutul actoricesc în rolul acestei tinere, care, deşi analfabetă, reuşeşte să ajungă la liceu.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite