Lucian Mîndruţă: „Emisiunea asta nu e obişnuită“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mîndruţă vrea să-şi ia revanşa cu emisiunea „Nimic important“, difuzată de luni până joi, de la ora 21.30, la Antena 2.

Adevărul TV: Cum ţi-a venit ideea titlului „Nimic important"?

Lucian Mîndruţă: Păi m-am uitat în jur şi am văzut numai realizatori mari făcând producţii uriaşe (aşa se spune în promo-uri şi eu cred) şi m-am simţit mic şi neimportant. Bun, deci acesta e primul cuvânt. După aceea m-am uitat în cariera mea, să văd ce-am făcut bine până acum, în special în ultimii ani, şi-am găsit un alt cuvânt cheie: nimic. Am amestecat cele două cuvinte. „Important nimic" nu suna prea bine. „Nimic important" parcă mai mergea... şi uite titlul!

Ai fost atâţia ani vedeta Antenei 1, iar acum moderezi emisiune pe Antena 2. Găseşti acest fapt ca o retrogradare?

Aş fi găsit, dacă nu eram după trei luni de şomaj. Aşa, am luat-o ca pe o angajare. Sigur, am încercat să fac şi un sindicat şi să lupt cu soarta, dar n-am putut să îl înscriu cu un singur membru. Apoi am încercat greva foamei, dar mi s-a făcut foame şi-am renunţat. După care a venit ziua de luni şi m-am dus la slujbă.

Ai recunoscut, în prima ediţie, că ai invitat-o pe Andreea Marin Bănică pentru rating. Ţi-era teamă de eşec? Nu erau şi alte „aspiratoare" de audienţă?

Nu mi-e teamă de eşec, pentru că mă cunosc cu eşecul de multă vreme, suntem în relaţii bune, chiar cordiale. Niciodată nu s-a purtat urât cu mine, ba chiar mi-a purtat noroc, ca să folosesc un termen delicat.

„Nimic important" este o tentativă îndrăzneaţă de redescoperire a adevăratelor valori. Crezi că publicul, intoxicat de ştirile scandaloase, mai speră în revigorarea culturii?

Publicul speră să vină ora cinci să plece şi el acasă. Ei bine, de publicul acesta vreau să scap şi să pun mâna pe cel care munceşte până la 20.00, este acasă la 21.00 şi pe internet la 21.30, fără să-i mai pese de televiziuni! Nu cred că vreau să facem cultură la televizor, pentru asta există cărţi şi le recomand (vineri seara, de exemplu, când nu am emisiune). Vreau să vorbim despre lucruri care au mai mult sens decât decolteul nu-ştiu-cărei vedete. Fără să fiu cu totul împotriva decolteelor, nu mă înţelegeţi greşit!

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite