În căutarea perfecţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iuliana Tudor, vedeta pe care o poţi întâlni în cadrul campaniei iniţiate de Ghidul „Adevărul TV“, vorbeşte despre munca în echipa emisiunii „O dată-n viaţă“, de la TVR 1. 

Adevărul TV: De câtă atenţie distributivă e nevoie într-o emisiune ca „O dată-n viaţă?"

Iuliana Tudor: În direct, ori poţi, ori nu poţi. Cale de mijloc nu există. Dacă nu ai date pentru treaba asta, e bine să te apuci de altceva. Nu pot să afirm că e uşor, dar nici că e greu. Am avut momente în care trebuia să fiu atentă la cinci surse de informaţie simultan şi să reacţionez în secunde.

Casca, un­de mi se comunicau modificări în desfaşurător, invitatul din faţa mea, care-mi răspundea la o întrebare, redactorul din spatele camerei, ce-mi făcea disperat semne că am un tele­fon urgent, întrebarea următoare, pe care trebuia s-o construiesc în minte şi, în acelaşi timp, intervenţiile celorlalţi invitaţi din platou, care aveau reacţii la cele spuse de intervievat şi pe care nu-i puteam lăsa în „aer". În zece ani de TV, am experimentat multe situa­ţii-limită. E multă adrenalină! Şi-mi place de mor!

Ce om a contat cel mai mult în formarea ta profesională şi cum s-a produs declicul, acel moment care a deschis relaţia mentor-învăţăcel?

Elise Stan. Cea pe care am cunoscut-o după ce am fost admisă prin concurs ca prezentator, în TVR. Mi-a plăcut delicateţea cu care mi-a vorbit. Restul a venit firesc. Ne-am legat puternic şi nu ne-a mai dezlegat nimeni de-atunci, deşi unii au încercat s-o facă.

Cât de mare este echipa?

Echipa este formată din două corpuri, unul redacţional, celălalt de studio. În redacţie suntem puţini, dar foarte buni. Nu cred în formule cu echipe încărcate. Cât priveşte echipa de studio, aici sunt aproximativ 60-70 de oameni. Cu toţii fac echipa!

Relatează-ne o întâmplare care a dat peste cap indicaţiile de regie...

Eugen Cristea avea următoarea probă: într-un minut să dea de mâncare unui măgar. Numai că, spre disperarea tuturor, măgarul nu numai că a intrat foarte greu în platou, dar nu mai vroia să iasă de acolo. După îndelungi insistenţe, am reuşit să încheiem fără să ieşim din spaţiul de emisie. Povestea a ajuns, cum era de aşteptat, la „Cârcotaşi".

Ce reacţii primeşti de la părinţii tăi, după ce îţi urmăresc emisiunea? Cred că sunt cei mai dedicaţi fani ai tăi.

Uneori, mama este de o sinceritate deconcertantă. Spune lucrurilor pe nume întotdeauna, şi dacă e de bine, şi dacă este de rău. În foarte puţine rânduri, a fost mulţumită de emisiune şi mai ales de mine. E un reper important la nivelul criticii. Dedicat? Tatăl meu! Nu respiră cât durează emisiunea. Nici musca nu are voie să zboare pe parcursul transmisiei. E atent la cele mai mici detalii.

Ce îi sfătuieşti pe tinerii care vor o carieră în televiziune?

Să vrea, să poată, să reziste! Să o iubească mai mult decât pe propria persoană! Să n-o trădeze niciodată, căci vor fi trădaţi! Asta dacă vrei sa faci performanţă în televiziune. Altfel, nu vei înţelege nimic din ce înseamnă povestea asta cu adevărat. Şi vei avea o slujbă ca oricare alta.

Întâlnire cu Iuliana Tudor, pe platourile de filmare!

Intră pe www.adevărul.ro, la rubrica dedicată campaniei Ghidului TV, şi trimite-ne până luni, 26 aprilie, un text în care să ne spui care sunt motivele pentru care vrei să te întâlneşti cu vedeta ta preferată. Convinge-ne că eşti cel mai mare fan al Iulianei Tudor şi-ţi dăm posibilitatea s-o cunoşti mai bine, muncind alături de ea! Câştigătorul întâlnirii cu Simona Pătruleasa este Silviu Vârban, 21 de ani, din Bucureşti.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite