Draga Olteanu Matei: „Sunt o actriţă de «firesc»“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Draga Olteanu Matei vrea să devină doza de comedie necesară în „Narcisa Sălbatică“, telenovela difuzată de Antena 1.

Adevărul TV: Cum vi s-a părut povestea „Narcisei sălbatice"? Ce v-a plăcut şi ce v-a displăcut la aceasta?

Draga Olteanu Matei:
Mi-a plăcut foarte mult scenariul. Am început cu oarecare îndoială pentru că ştiu la ce să mă aştept când se scriu scenarii de genul acesta (n.r. - scenarii de telenovele). Dar, spre marea mea surpriză, este extrem de interesant, plin de evenimente, de acţiune propriu-zisă, care îţi stârnesc curiozitatea din etapă în etapă şi te fac să aştepţi cu nerăbdare episodul următor. Sunt foarte bine gradate situaţiile, construite personajele.

Faceţi naveta Piatra-Neamţ-Bucureşti pentru filmări. Nu este obositor? Câte ore filmaţi pe zi?

Nu este obositor pentru că aşa sunt obişnuită. Echipa are un şofer extraordinar, pe domnul Costel, cu care mă împac foarte bine. E foarte prompt, corect. Echipa mi-a pus la dispoziţie toate condiţiile, sunt foarte mulţumită de toate. Filmez câte ore este necesar şi atât cât pot. Bineînţeles că la vârsta asta nu mai pot să fac acte de eroism, ca altă dată, şi să filmez 24 de ore. 

Aţi avut libertatea să-i „adăugaţi" ceva personajului pe care îl interpretaţi, având în vedere experienţa dumneavoastră?

Sigur că, cerând îngăduinţa, mi-am permis  să îi mai adaug ce am considerat că îi lipseşte. Eu sunt o actriţă de „firesc" şi ca această autenticitate să se întreţină şi ca să nu se întâmple ca în cazul altor scenarii pe care le văd la televizor, mi-am permis să caut să fie cât mai autentic personajul meu şi mediul în care acesta se desfăşoară.

Ne aşteptam să fiţi doza de comedie din serial, „pata"  de culoare  care să contrabalanseze dramele, secvenţele lacrimogene.

Nu sunt personaj de comedie, spre surprinderea telespectatorilor, ci un personaj dramatic. Dar mă aştept ca, pe viitor, acest lucru să se schimbe, iar scenaristul să ţină cont de profilul meu şi să pună un strop de culoare.

Cum e „bunica"?

Este o femeie de treabă, îşi iubeşte nepoata şi, chiar dacă între ele există momente de tensiune, mai grave, dragostea ei pentru fată nu dispare nicio clipă.

Cum îi priviţi pe tinerii din distribuţie, care învaţă acum ce înseamnă actoria?

Cu ochi buni, nu am cum să-i privesc altfel. Îmi place să văd cum se străduiesc şi mă bucur că au ce învăţa. Acest scenariu le pune la dispoziţie nişte mijloace pe care trebuie să le acumuleze pentru viitor.

Care ar fi cel mai bun sfat pentru aceşti actori la început de drum?

Să muncească până nu mai pot şi să ia lucrurile în serios şi atunci viitorul lor va fi strălucit. Actriţa principală e o fată foarte sensibilă şi foarte harnică. Mai are mititica multe de învăţat, pentru că meseria noastră se învaţă în ani, însă, dacă o ţine tot aşa, are toate şansele să ajungă bine.   

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite