„În ţara asta sunt mulţi oameni de pus pe rană!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 2 august, în fiecare seară, de la ora 19.00, Christian Sabbagh prezintă principalul Jurnal de ştiri de la Kanal D din diferite oraşe ale ţării, de la pupitrul studioului mobil din cadrul Caravanei „România este oraşul tău”

De ce trebuie să fim la curent cu ceea ce se întâmplă în jurul nostru?

Poate că în Elveţia sau în cine ştie ce altă ţară cu nivel de trai ridicat, nu-i atât de important să fii la curent cu ştirile. În România însă, cred că nu ne putem permite luxul acesta. Aici nu eşti niciodată sigur de unde vine următoarea lovitură. Ba se taie din salarii, ba se fac restructurări, ba se scumpeşte pâinea...

Noul concept al principalului Jurnal de Ştiri de la Kanal D pare deplasat, dat fiind izul de tabloid al subiectelor prezentate...

Eu zic că ştirile mondene fac parte din viaţa noastră, fie că ne place, fie că nu. Şi sincer, mi se pare mai o­nest să prezinţi astfel de ştiri şi să mai înseninezi frunţile oamenilor, decât să intri în tot felul de combinaţii politicianiste. Noi, de pildă, nu prezentăm ştiri politice decât atunci când au un impact în viaţa oamenilor. Nu ne interesează cum se înjură prin Parlament.

Dezideratul campaniei "România este oraşul tău" este unul ambiţios, de conştientizare a importanţei fiecărui individ în societatea românească. Câtă priză are campania în realitate, câţi români ajung în medie pe zi la „urna cu probleme"?

Dacă e să ne luăm după numărul de telefoane primite la redacţie, eu cred că avem o campanie de succes. Nu vă pot da încă o cifră exactă, dar, din păcate, sunt mulţi români cu probleme.

Ultima ştire pozitivă pe care ai pre­zentat-o în cadrul unui jurnal este...

Chiar au fost destule. Am prezentat de pildă o ştire care pe mine m-a emoţionat, dar n-am văzut-o şi la alte televiziuni. Era vorba despre o bătrână necăjită. Femeia găsise o sumă mare de bani pe stradă, cam jumătate din pensia ei pe o lună. Ei bine, nu s-a bucurat la bani necinstiţi. A dus banii la poliţie, în speranţa că proprietarul o să vină să-i ia. Eu cred că în ţara asta sunt mulţi oameni de pus pe rană, nu numai hoţi şi violatori, cum vedem la ştiri.

Cum faci faţă crizei, când şi cum crezi că se va termina pentru noi?

Banii parcă nu mai au valoarea de altădată. Te duci la cumpărături şi constaţi că ai cheltuit peste 8 milioa­ne de lei şi abia dacă ai umplut pe jumătate un cărucior. Şi nu vorbesc despre caviar sau  muşchi de mânzat argentinian. Înţeleg disperarea oamenilor, pentru că nu trăiesc pe Lună. Nici mie nu-mi e uşor, neavând nicio afacere, sacul cu bani a început să se golească. Şi totuşi, dacă vă uitaţi pe stradă să vedeţi ce maşini au unii, sau ce nunţi pompoase fac alţii, o să spuneţi că România nu pare afectată de criză. Aş vrea să dau un pronostic optimist în privinţa crizei, dar câtă vreme laşi mii de oameni fără un loc de muncă, e firesc ca această criză să se accentueze. Suntem, cate­goric, cu un picior în prăpastie!

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite