Camelia Csiki: „E multă acţiune alături de copii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camelia Csiki realizează  şi prezintă emisiunea „Bebe Magia“
Camelia Csiki realizează şi prezintă emisiunea „Bebe Magia“

Camelia Csiki, prezentatoarea emisiunii „Bebe Magia“ , invită părinţii care au copii între 0 şi 6 ani în Universul copilăriei, „deschis“ în fiecare sâmbătă, de la ora 09.00, la TVR 1.

Adevărul TV: Cum ai ajuns să realizezi şi să prezinţi o emisiune dedicată părinţilor? Crezi că aceştia nu au acces la informaţie aşa cum ar trebui?

Camelia Csiki: După ce s-a născut fiul nostru aveam din ce în ce mai puţin timp să îmi culeg aceste informaţii din cărţile de specialitate, reviste sau internet. Femeile care sunt mame ştiu ce spun. Nu aveam nici certitudinea că tot ce găseam în spaţiul virtual era verificat. Mai întrebam medici, dar nici pe ei nu poţi să-i deranjezi chiar pentru orice. „Bebe Magia" vine permanent cu informaţii utile despre biberoane, medicamente, tratamente noi sau interzise, subiecte despre legislaţia care protejează mamele la locul de muncă, despre drepturile lor şi ale copiilor, subiecte pe teme economice - cum poţi să economiseşti bani pentru un copil, pentru studiile şi viitorul lui.

Ce te-a determinat să treci de la munca de teren la o emisiune despre bebeluşi?

Pentru emisiunea „Bebe Magia" fac mult teren, doar că interlocutorii mei sunt de data aceasta mai drăguţi şi mai calmi: stau de vorbă cu familii care au copii, cu medici care au specializări în cele mai variate domenii. Emisiunea aduce, de fapt, tot informaţie de pe teren, doar că aceasta este „îmbrăcată" mai vesel, mai delicat, cu zâmbete, uneori plânsete, gângurit de bebeluşi, primele lor cuvinte etc.

Ce ţi se pare mai greu: să fii un jurnalist de investigaţii, înconjurat de pericole la tot pasul, sau să-ţi petreci o zi în compania unor „monstruleţi"?

Copiii descoperă lumea, sunt curioşi şi au nevoie de o atenţie mai specială. Dacă nu primesc această atenţie, o cer. Când constată că nu li se oferă devin mai agitaţi, sau „monstruleţi", dar e doar vina noastră. Filmările pentru „Bebe Magia" sunt mai plăcute decât orice alte filmări, chiar dacă uneori sunt mai dificile. Deseori ne oprim din filmare pentru că micuţul pe care îl filmăm trebuie schimbat sau trebuie să mănânce.

Respecţi recomandările specialiştilor invitaţi în emisiune sau eşti adepta sfaturilor tradiţionale?

Nu, nu sunt adepta sfaturilor tradiţionale. Dar îi respect pe părinţii noştri, care au reuşit să ne crească fără atâtea lucruri care există astăzi. Imaginează-ţi doar că noi am scăpat de spălatul scutecelor.  

Când consideri că este cel mai bine pentru o femeie să aibă un copil?

Când este pregătită sufleteşte şi, mai nou, şi financiar.

Ce proiecte ai în pregătire pentru viitor?

Ne pregătim de noile ediţii ale emisiunii care va reveni după pauza de sărbători, din 8 ianuarie 2011. În plus, lucrez la câteva reportaje despre evenimentele din decembrie 1989, care vor fi difuzate la ştirile TVR, sper eu într-o altă abordare decât cele care s-au făcut până acum.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite