Cinema

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un agent secret are o droaie de asasini pe urmele sale. O blondă este prinsă în mijlocul unui complot.

Întâlnire explozivă

Un avion se prăbuşeşte. O mulţime de maşini se ciocnesc. Pistoale, mitraliere, droguri, un tren de lux, o insulă exotică şi două incursiuni pline de adrenalină în Europa. Aşa se prezintă cadrul în care se desfăşoară acţiunea în „Întâlnire explozivă". Agentul este Tom Cruise, iar blonda este Cameron Diaz.

La prima vedere, combinaţia este exact aşa cum trebuie: staruri, acţiune şi ceva umor care să detensioneze pauzele dintre împuşcături şi explozii. Ce lipseşte cu desăvârşire acestei întâlniri exploziv-ironice sunt tocmai elementele de legătură dintre secvenţe, dintre personaje, dintre spectator şi lucurile care se desfăşoară haotic pe ecran. Cruise, „dotat" cu mai multă agilitate, rezistenţă şi simţuri super-umane decât un terminator, nu are nici motivaţii, nici vulnerabiltăţi. Tentativele lui Mangold de a insinua că starul protagonist nu este un „băiat bun" eşuează.

Astfel, singura capabilă să mai repare ceva la capitolul credibilitate şi simpatie faţă de personaje rămâne tocmai Diaz. Actriţă talentată (după cum a dovedit-o din plin în „Being John Malkovich" şi „My Sister's Keeper"), Cameron Diaz are de-a face cu un personaj redus la statutul de „femeie blondă şi destul de sexy, pe care protagonistul trebuie să o protejeze/salveze". Ce-i drept, după câteva ocazii în care adormită şi trezită (spre binele ei, zice protagonistul care-i tot administrează droguri) în varii locaţii, doamna Diaz pare a împrumuta de la agentul Cruise abilitatea deloc umană de a scăpa neatinsă din ploaia de gloanţe provenite din cinci mitraliere. Deci, avem de-a face un film de acţiune şi nimic mai mult.

Regie : Julian Mangold; Distribuţie: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Viola Davis, Paul Dano

Adu-l urgent pe scenă

Cuplul genial format din Russell Brand şi Jonah Hill este readus în atenţia publicului cinefil, pentru că aceştia, în pelicula „Înşelat de Sarah Marshall" s-au ridicat cu mult peste nivelul aşteptărilor. Vorbim despre filmul de debut al lui Nicholas Stoller, regizor şi scenarist, care şi-a dorit să „reînvie" personajele Aaron Green şi Aldous Snow. Deşi unii ar putea afirma că „Adu-l urgent pe scenă" este o continuare a comediei în care Kristen Bell joacă rolul lui Sarah Marshall, vizionarea filmului contrazice vreo legătură cu ea.

Dacă în primul, Jonah Hill era un chelner într-un hotel, iar Russell Brand juca rolul lui Aldous Snow, un zeu al rock-ului, în cea de-a doua comedie „de tip dezastru", Hill este un tip de 24 de ani, ambiţios, iar Aldous este star „apus", a cărui viaţă se îndreaptă spre autodistrugere. „Industria muzicală e în picaj. Am nevoie de idei geniale chiar acum!", spune răspicat Sergio Roma (Sean Combs), deţinătorul unei case importante de discuri. Iar ideile încep să curgă.

Însă nici relansarea fraţilor mexicani Jonas, nici tonurile de apel la pişoare, considerate tonuri de tras apa nu-l mulţumesc pe Roma. Acesta îl remarcă printre angajaţi pe Aaron, căruia îi cere ceea ce alţii nu au putut să-i dea: o idee genială. „Luna viitoare e aniversarea de zece ani a lui Aldous Snow, live la Greek Theatre. Putem organiza un concert...", a reuşit să spună asistentul grăsun. Nici n-a terminat bine de formulat ce avea de spus că Hill s-a şi trezit pe cap cu cea mai grea misiune din câte i se puteau da: să-l aducă pe Aldous de la Londra la Los Angeles pentru marele concert de relansare în doar 72 de ore.

Ca totul să fie înţeles, şeful lui Aaron îi explică clar cu cine are de-a face: „Artistul e cel mai îngrozitor individ de pe planetă. Dacă îl scapi din ochi, ai păţit-o". Astfel, tânărul se avântă într-o luptă cu numărătoarea inversă şi străbate un drum plin de peripeţii, capcane şi scandaluri în lumea dealerilor de droguri. Nimic nu-l poate împiedica să-l aducă pe Aldous pe scenă.

Regie : Nicholas Stoller;; Distribuţie: Jonah Hill, Russell Brand, Sean Combs, Don Abernathy, Amy Clarke, Peter Conboy, Lars Ulrich, Christina Aguilera

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite