Cinema - Recomandări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion (Victor Rebengiuc) are 75 de ani, e căsătorit cu Nina şi are un fiu, Corneliu, emigrant în Canada. O greutate imensă apasă sufletul acestui bătrân, judecat cu asprime de soţie şi de băiatul său pentru o faptă din trecut.

Medalia de onoare

 În 1989, acesta anunţase miliţia despre intenţia fiului său, Corneliu, de a fugi din ţară. Pentru a recâştiga aprecierea familiei, Ion nu ezită să devină impostor, după ce primeşte prin poştă, dintr-o eroare, o medalie acordată cu prilejul aniversării a 50 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Mecanismele emoţionale care au dus la această decizie sunt dezvăluite pas cu pas în peliculă. Ion Iliescu apare, în propriul său rol, în pelicula regizorului Peter Cătălin Netzer.
 Titlu original: Medalia de onoare
Regie: Peter Cătălin Netzer;
Distribuţie: Camelia Zorlescu, Victor Rebengiuc, Constantin Drăgănescu, Gabriel Spahiu, Mircea Andreescu, Mimi Brănescu.

De neoprit

Filmul regizorului Tony Scott este inspirat din realitate şi urmăreşte modul în care o companie importantă de cale ferată încearcă evitarea unei catastrofe feroviare, ce ar putea afecta o zonă foarte populată din Statele Unite ale Americii. Atracţia în ceea ce priveşte distribuţia este Denzel Washington, un actor care s-a dovedit extrem de „util" în economia producţiilor cu subiect despre catastrofe. El se tranformă cu aplomb în omul care rezolvă probleme, cu un calm imperturbabil şi o bună cunoaştere a detaliilor ce pot schimba destinul oamenilor (vezi „Ostatici în Pelham 123"- 2009). De această dată, Denzel Washington îl interpretează pe Frank Barnes, un inginer feroviar experimentat, aflat pe punctul de a-şi pierde locul de muncă şi care contribuie decisiv la împiedicarea deraierii colosului de oţel.
Titlu original: Unstoppable
Regie: Tony Scott;
Distribuţie: Denzel Washington, Chris Pine, Rosario Dawson, Joshua Elijah Reese, Paul Vasquez, Stephen Taylor, Scott A. Martin

Păcătoasa

Un film despre izolare, rezistenţa în faţa „gurii lumii" şi răzbunare. Acuzată pe nedrept că ar fi depravata şcolii, Olive, o elevă de liceu în vârstă de 18 ani, este criticată dur de către colegii şi profesorii puritani sau pudibonzi pentru existenţa promiscuă pe care se presupune că o duce. După primele momente de şoc trăite, fata se hotărăşte să întoarcă situaţia în favoarea ei. Se leapădă de orice remuşcări şi începe lupta pentru dobândirea avantajelor materiale şi urcarea în ierarhia socială. Planul ei este să îi pornească pe colegii şi profesorii conservatori împotriva colegilor şi profesorilor libertini. Un fel de război surd se declanşează între două tabere, a căror furie e întreţinută cu viclenie de adolescenta pusă la zid odinioară.  
Titlu original: Easy A
Regie: Will Gluck;
Distribuţie: Cam Gigandet, Emma Stone, Stanley Tucci, Juliette Goglia, Amanda Bynes, Penn Badgley, Lisa Kudrow

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite