Cinema - Recomandări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Thriller de acţiune, semnat de unul dintre cei mai „cool" regizori ai underground-ului aristic american, Anton Corbijn.

Americanul

Amestec de „asasin într-o ultimă misiune" cu tot ce înseamnă Toscana: istorie, amor, mâncare, artă, peisaje splendide. Posibil blockbuster, dat fiind capul de afiş - George Clooney, destul de specializat în roluri de spioni/asasini şarmanţi. Previzibilul conflict dintre modul de viaţă toscan, amorul tomnatic nutrit pentru o localnică şi îndatoririle de asasin, care are câteva lucruri neplăcute pe conştiinţă, nu este deloc nou pentru cinema.

Dar admiratorii lui Corbijn (numeroşi încă din epoca în care acesta regiza videoclipuri pentru Radiohead, Metallica, U2 şi Depeche Mode) mizează tocmai pe stilul foarte rece şi sobru al autorului. Care poate fi un atu al unei poveşti destul de banale cu spioni bătrâiori şi amorezaţi. Extras din romanul „A Very Private Gentleman" al lui Martin Booth, subiectul are o complexitate morală remarcabilă: protagonistul, fabricant şi dealer de arme ascuns într-un liniştit orăşel, se simte urmărit.

Odată risipite dubiile şi suspciunile confirmate, „americanul" (care în roman este de fapt englez) va încerca să îşi protejeze partenera de sex, o prostituată de care simţea de ceva vreme că se îndrăgosteşte. Pericolul readuce în discuţie toate supapele morale ale traficantului de arme şi îl pune, pentru prima oară, în pielea celor vânaţi cu concursul serviciilor sale.

Rămâne de văzut dacă George Clooney va aduna mai mulţi spectatori în săli decât fosta sa parteneră de ecran, Julia Roberts, care şi ea are parte de alt fel de aventuri italiene în „Eat, Pray, Love".

Regie : Anton Corbijn; Distribuţie: George Clooney, Irina Björklund, Johan Leysen, Paolo Bonacelli, Filippo Timi

Amor la distanţă

Drew Barrymore, o actriţă care ne-a obişnuit cu apariţiile sale în comedii romantice, revine în atenţia publicului cu rolul lui Erin, o femeie nevoită să pună în balanţă cariera şi iubirea pentru tânărul Garett. Erin pleacă la San Francisco pentru a-şi finaliza studiile şi a-şi împlini visul de a deveni jurnalistă, în timp ce iubitul ei, Garett (Justin Long), rămâne la New York ca să-şi consolideze cariera de căutător de talente muzicale şi aşteptând o promovare promisă de multă vreme.

Internetul şi telefonul mobil sunt aliaţii celor doi amorezi în încercarea de a păstra o relaţie la distanţă. Şi, surprinzător, cei mai mari „duşmani" ai unităţii cuplului sunt chiar prietenii lui Garett (Jason Sudeiki şi Charlie Day) şi sora măritată a lui Erin (Christina Applegate). Nimeni nu mai crede că, la sute de kilometri depărtare, cu tentaţiile care apar la orice pas, iubirea dintre cei doi va rezista. O relaţie la distanţă supravieţuieşte cu greu, dar pentru acel minim procent de reuşită chiar merită să lupţi! Iar cei doi îndrăgostiţi au toate motivele să o facă.

Filmul se doreşte o pledoarie simpatică pentru dragoste, în secolul vitezei, rămâne însă de văzut dacă demersul a reuşit. Criticii nu au fost încântaţi de pelicula regizată de Nanette Burstein.

„Hollywood Reporter" a desfiinţat filmul încă de la primul paragraf al materialului dedicat acestuia. „«Going The Distance» este, într-un fel, un film remarcabil: este greu să-ţi imaginezi vreo comedie romantică care să iasă prost în atâtea feluri", scria Kirk Honeycutt, pentru „Hollywood Reporter". De vină pentru acest eşec ar fi scenariul prost însăilat, personajele prea puţin credibile şi şarjele de vulgaritate gratuită.

Regie : Nanette Burstein; Distribuţie: Justing Long, Drew Barrymore

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite