Cinema-recomandări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ce-o fi, o fi...
Ce-o fi, o fi...

Comedie lejeră despre dragoste, moravuri şi năravuri. Un film marca Woody Allen, capabil de un optimism neaşteptat şi de o modestie provenită în egală măsură din înaintarea în vârstă şi profunda cunoaştere a meandrelor amorului. Boris (Larry David), bătrân cinic, mizantrop şi zeflemitor, îşi găseşte naşul în cea mai naivă persoană imaginabilă: Melodie (Evan Rachel Wood), foarte tânără, fugită de acasă şi rătăci

Ce-o fi, o fi...

Titlu original: Whatever Works

Melodie are undeva, în inima deloc cosmopolită a Americii, o familie. Când apare în viaţa lui Boris, tot eşafodajul liniştit al mariajului începe să se clatine: Marietta (Patricia Clarkson), mamă soacră, ceva mai tânără decât taciturnul ginerică, îşi vrea fata divorţată. Prinsă în mrejele vieţii de metropolă, Marietta cea religioasă şi săracuţă cu duhul, devine o artistă boemă şi miezul unui „menaje á trois", în care sunt implicaţi doi dintre prietenii lui Boris. Ca şi când maşinaţiunile şi moravurile Mariettei nu ar reprezenta o ameninţare suficientă, în scenă apare şi tata-socru. Pocăit după un adulter ratat şi, prin excelenţă provincial, individul este exact omul nepotrivit la locul nepotrivit. Mai superficial decât de obicei, dar încă dornic de a lua în colimator şi „rafinamentele newyorkezilor" şi „neroziile provincialilor", Allen semnează un film lejer, cu personaje fistichii, ipocrite, ipohondre şi cu un final de comedie uşurică.

Regie : Woody Allen; Distribuţie: Larry David, Evan Rachel Wood, Patricia Clarkson

Zona Verde

Titlu original: Green Zone

Matt Damon este la a doua colaborare cu regizorul Paul Greengrass, după succesul cu „Ultimatumul lui Bourne", din 2007. Noul film în care Damon joacă rolul principal ni-l înfăţişează intrând în pielea tânărului ofiţer CIA Roy Miller. Roy împreună cu o echipă de experţi militari se aventurează într-o misiune cu ţintă imprecisă. După capturarea şi îndepărtarea de la putere a lui Saddam Hussein, forţele SUA plănuiesc să pună bazele unui guvern provizoriu, cu sediul tocmai în palatele diabolicului dictator. Roy Miller şi specialiştii săi, dar şi jurnalista Lawrie Dayne, se află pe urmele unor presupuse arme de distrugere în masă, pe care guvernul SUA le-a localizat în Irak. Supoziţiile sunt date peste cap atunci când e asaltat de un flux uriaş de informaţii. Atât americanii, cât şi irakienii ascund adevărul.

Regie: Paul Greengrass; Distribuţie: Matt Damon, Greg Kinnear, Jason Isaacs, Brendan Gleeson, Amy Ryan, Said Faraj, Khalid Abdalla, Jerry Della Salla, Sean Huze, Raad Rawi

Întâlnire cu surprize

Titlu original: Date Night

Dacă vă era dor de o comedie spumoasă şi plină de situaţii-limită Shawn Levy vă invită la o „Întâlnire cu surprize". Aveţi ocazia să luaţi parte la povestea unui cuplu newyorkez, format din Claire şi Phil Foster, care a găsit cheia relaţiei reuşite. „Înecaţi" în butoiul cu rutină şi intrigaţi de recentul divorţ prin care au trecut prietenii lor, cuplul-perfect de altădată, cei doi soţi au plănuit să reînvie pasiunea petrecând câte o cină romantică, săptămânală, urmată de o vizionare la cinematograf.

Însă cum „socoteala de acasă nu se potriveşte cu aceea din târg", Claire şi Phil „aterizează" în mijlocul unei aventuri provocate de o confuzie. Pentru a-şi pierde urma de un taximetrist nebun, un cap mafiot şi doi poliţişti corupţi, cei doi au trebuit să se înţeleagă mai bine ca oricând, lucru care i-a ajutat să redescopere „chimia" dintre ei.

Regie: Shawn Levy; Distribuţie: Steve Carell, Tina Fey, Mila Kunis, Mark Wahlberg, Mark Ruffalo, James Franco, Leighton Meester, Olivia Munn, Kristen Wiig

Înfruntarea Titanilor

Titlu original: Clash of the Titans

Pentru realizarea acestui remake Louis Leterrier a apelat la actori de marcă ai Hollywoodului. „Înfruntarea Titanilor" îi reuneşte pe Sam Worthington, care joacă rolul lui Perseu, pe Anthony Hopkins, în rolul lui Odin şi pe Liam Neeson, care îl interpretează pe Zeus. Producţia fantastică ce va avea premiera la 16 aprilie, în cinematografele din România prezintă o versiune a „mitului lui Perseu".

Născut din zei, dar crescut ca om, Perseu trebuie să-l înfrunte pe Hades, cel mai de temut zeu al Infernului, pentru a-l împiedica pe acesta să dea frâu liber haosului pe Pământ şi să intre în posesia capacităţilor supranaturale deţinute de Zeus, tatăl său. El porneşte într-o călătorie primejdioasă, pe tărâmuri interzise, şi se luptă cu demoni invincibili. Perseu poate triumfa, dacă-şi recunoaşte condiţia de zeu.

Regie: Louis Leterrier; Distribuţie: Sam Worthington, Anthony Hopkins, Liam Neeson, Alexa Davalos, Liam Cunningham, Luke Evans, Adrian Bouchet, Paul Warren

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite