Cinema: Recomandări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comedioară nici prea isteaţă, nici prea amuzantă, destinată aproximativ exclusiv celor mai mici spectatori şi iubitorilor de căţei.

Marmaduke

Numai lor, deoarece, lipsit de umor inteligent şi plin de patrupede lătrătoare care vorbesc şi vociferează, filmul (inspirat dintr-o bandă desenată legendară) nu are alt scop decât amuzamentul unor foarte tineri spectatori. Protagonistul este un ditamai dogul german, numitul Marmaduke (vocalizat de către Owen Wilson), iar producţia (din fericire pentru adulţii din sală, scurt, de numai 87 de minute) îl urmăreşte pe Marmaduke pe parcursul aventurilor sale californiene.

Reţeta este cât se poate de comună filmelor pentru copii: ceva camaraderie (cu un cotoi isteţ şi cu limba ascuţită, numit Carlos), multe giumbuşlucuri (cu efecte distrugătoare pentru familia umană a patrupedelor), un complot amoros (cu una dintre descendentele lui Lassie, interpretată de către Fergie de la Black Eyed Peas) şi, evident, rivalitatea cu un alt mascul-alpha, fiorosul Bosco (în a cărui piele de câine de pază intră tocmai Sutherland).

La un anumit nivel avem de-a face cu un film comparabil cu odiseea cinematografică a altui celebru animal din benzi desenate americane, Garfield, roşcatul cotoi iubitor de lasagna. Doar că familist, convenţional şi totuşi capabil de umor deloc rafinat, Marmaduke aduce mai mult a „The O.C. " sau „Beverly Hills 90210": are logica unui serial cu adolescenţi şi ar vrea să poată măcar sugera câteva dintre adevărurile şi valorile fundamentale ale vieţii (prietenii, familia, dragostea). Versiunea „big size" a unui alt festin canin, „Chuhuahua de Berverly Hills". Mai ales că printre noile cunoştiinţe ale eroului canin sunt şi câteva piticanii numai bune de purtat în poşetă.

Regie : Pierre Coffin & Chris Renaud;
Distribuţie: Steve Carell, Jason Segel, Julie Andrews

Dansul dragostei 3-D

"Dansul dragostei" este continuarea în variantă 3 D a francizei „Step Up", un film pentru adolescenţi, în care personajul principal este dansul. Evident, există şi cel puţin doi eroi, un băiat şi o fată, care împreună vor reuşi să învingă piedicile inerente unei competiţii. Subiectul este cât se poate de nimerit, în contextul febrei concursurilor de dans ce au cuprins lumea; parcă intrăm în culisele show-ului „American' s Best Dance Crew", o emisiune în care trupe din cele mai neaşteptate colţuri ale Americii candidează pentru recunoaştere şi pentru bani.

Asemeni tinerilor anonimi, dar foarte talentaţi, care vin din cele mai sărăcăcioase cartiere ale Los Angeles-ului sau ale New-York-ului în acest show ce înregistrează audienţe uriaşe în SUA, Luke (Rick Malambri), personajul principal al filmului, vede în dans posibilitatea de a scăpa de o viaţă marcată de lipsuri.

Luke e un orfan care şi-a regăsit refugiul în street-dance şi care încearcă disperat să îşi păstreze locul în adăpostul de unde ar trebui să fie evacuat. Locuieşte alături de alţi asemenea lui într-un depozit şi împreună au creat trupa „Casa Piraţilor". Această identitate devine sursa lor de bucurie şi de speranţă. Ar putea câştiga 100.000 de dolari într-un concurs de street - dance, iar celebritatea ar veni la pachet cu banii.

Povestea urmăreşte traseul lui Luke pe diverse scene de dans obscure din oraş, în căutarea de noi talente pentru a întregi „Trupa Piraţilor" şi a reuşi, astfel, să câştige marele premiu. Natalie (Sharni Vinson) este prezenţa feminină cuceritoare care îi captează toată atenţia lui Luke.

Cum e de aşteptat, muzica şi dansul ocupă un spaţiu generos în economia filmului, aşa că privitorii vor avea parte de doze satisfăcătoare de energie explozivă. Mai mult decât scenariul, cumva previzibil, producţia atrage prin demonstraţiile excelente de actrobaţie şi muzică antrenantă.

Regie : Jon Chu; Distribuţie: Adam G. Sevani, Harry Shum Jr., Christopher Scott

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite