Cinema-Recomandări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

2010 se dovedește a fi un an taman bun pentru animaţii. După al patrulea episod din aventurile căpcăunului Shrek și după întoarcerea jucăriilor din „Toy Story“, cei mici au un nou motiv de bucurie: „Sunt un mic ticălos“ le este dedicat și, fiind un subiect proaspăt, vocalizat de actori de comedie talentaţi, este ușor de prevăzut ca un foarte probabil succes.

Sunt un mic ticălos

Titlu original:  Despicable Me

Povestea lui Gru (Steve Carell) este hilar-înduioșătoare: după ani buni în care ticălosul s-a zbătut în anonimat, șansa i-a surâs. Gru are o idee de milioane: va fura Luna de pe cer. Ce nu are sunt tocmai milioanele necesare punerii în aplicare a planului. Drept care, împreună cu micuţii săi asistenţi gălbui, Gru va născoci un plan alternativ. Bazat pe adoptarea a trei orfane simpatice, planul lui Gru este dat peste cap de un rival într-ale ticăloșeniei, numitul Vector (Russell Brand).

Cum Vector a furat deja marea piramidă a lui Keops, concurenţa va fi acerbă, iar Gru va trebui să le recupereze pe orfelinele răpite de adevăratul mare ticălos.  Amestecul de sentimente familiste (Gru își redescoperă sentimentele mai bune la adresa rasei umane odată cu apariţia celor trei orfane în viaţa sa), replici tăioase, dispozitive science-fiction (de la arme care produc gheaţă la licori anti-gravitaţie, avem de toate) și micuţe creaturi gălbioare (minionii buni la toate din laboratorul protagonistului au o mecanică de grup asemănătoare pinguinilor din „Madagascar") este, în egală măsură, șarmant și proaspăt.

Corect utilizate, artificiile din arsenalul comediei destinate întregii familii funcţionează în parametri optimi. Bine dozată, „drăgălășenia" contrabalansată de un umor sănătos face din „Sunt un mic ticălos" un film ce poate distra copiii și relaxa adulţii.

Regie :  Pierre Coffin & Chris Renaud;  Distribuţie:  Steve Carell, Jason Segel, Julie Andrews

Oameni mari şi fără minte

Titlu original:  Grown Ups

Filmul „Grown Ups/ Oameni mari şi fără minte" este o comedie uşoară, de vară, ce îi are în centrul acţiunii pe cinci buni prieteni din copilărie, care se întâlnesc după treizeci de ani, împreună cu familiile, în weekendul de 4 iulie, de ziua Americii. Rememorând păţaniile din trecut şi reluând firul poveştilor de viaţă din momentul în care s-au despărţit, cei cinci vor descoperi, odată cu spectatorii, că „a îmbătrâni" nu e echivalent cu „a te maturiza".

Distribuţia filmului reuneşte nume precum: Adam Sandler, Chris Rock, Kevin James, Rob Schneider, Salma Hayek, Maria Bello şi Maya Rudolph. Sandler este şi coproducător (alături de Jack Giarraputo), şi coscenarist (împreună cu Fred Wolf) al acestei producţii, iar ideea filmului i-a aparţinut în totalitate.

Mulţi dintre actorii care joacă în filmul „Oameni mari şi fără minte" se cunoşteau de ani de zile, iar acest lucru transpare în film. Prieteniile sunt credibile, iar distracţia a fost reală pe platourile de filmare! Chris Rock povesteşte că majoritatea actorilor se împrieteniseră cu ani în urmă, la emisiunea „Saturday Night Live", sau în spectacole de stand-up comedy.

„L-am cunoscut pe Adam când făceam stand-up comedy, acum 20 de ani, la Comic Strip, în New York. Eram cu toţii acolo, cei mai tineri şi mai hazlii din club", a povestit Chris Rock.  Actorii au avut parte şi de antrenamente serioase de baschet, în vederea marelui meci care încheie filmul. Realizatorii l-au adus pe platourile de filmare pe fostul jucător de NBA Pooh Richardson, care le-a îmbunătăţit protagoniştilor performanţele în domeniul acestui sport. Adam Sandler a fost cel mai bun învăţăcel, pentru că e împătimit după baschet, sport pe care îl practică foarte des când nu e ocupat cu filmările.

Ideea trecutului regăsit a fost abordată  în urmă cu doi ani şi de regizorul Radu Muntean, în comedia „Boogie", „omologul" lui Sandler în producţia românească fiind Dragoş Bucur. În ambele filme, protagoniştii suferă de senzaţia irosirii vieţii şi nevoia de reaşezare în altă matcă existenţială. Negativul comediei spumoase este, aşadar, drama, foarte bine mascată, dar care dă greutate peliculelor.

Regie : Dennis Dugan;  Distribuţie: Adam Sandler, Chris Rock, Rob Schneider, Salma Hayek

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite