Reese Witherspoon e „blonda de la drept“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reese Witherspoon e  „blonda de la drept“
Reese Witherspoon e „blonda de la drept“

Ţi-aminteşti zâmbetul şugubăţ din „Legally Blonde“? Îl poţi reve­dea, la Zone Club, urmărind celebrarea „Femeilor Extra­or­dinare“, azi, la ora 22.00.

S-a născut la 22 martie 1976 în New Orleans, Louisiana, iar primii ani din viaţă i-a petrecut în Germania. În Wiesbaden, tatăl său, John Witherspoon, a făcut parte din echipa de medici militari pentru armata americană.

După patru ani, familia s-a stabilit în Nashville. Părinţii micuţei Laura Jean Reese Witherspoon activau amândoi în domeniul medical, el era orelist, iar mama Betty preda cursuri de îngrijire medicală la Universitatea Vanderbilt.

Copilărind într-o familie în care studiile prezentau o importanţă majoră şi trăind după principii sănătoase, Reese a început şcoala şi s-a făcut remarcată imediat printre copii cu potenţial crescut la învăţătură.

Cu rezultate foarte bune, ea era tot mai hotărâtă să-i urmeze pe părinţi, în ceea ce priveşte cariera profesională. La vârsta de numai şapte ani, micuţa a fost selectată pentru un spot publicitar care promova o florărie, iar la 11 ani s-a clasat pe primul loc în cadrul competiţiei „Ten-State Talent Fair“.

Lui Reese îi plăcea atât de tare să citească, încât în momentul când păşea într-o bibliotecă sau o librărie, inima înce­pea să-i bată nebuneşte, iar dorinţa aprigă de a cumpăra cât mai multe cărţi era de neoprit. În anul 1994 absolvă şcoala de fete „Harpeth Hall“ din Nashville.

Mentorul său era bine-cunoscuta actriţă Meryl Streep, drept pentru care a primit apelativul „Micuţa Meryl“. Rolul fetei de 14 ani, Dani, care se îndrăgosteşte de un tânăr cu trei ani mai în vârstă decât ea, din pelicula „The Man in The Moon“, i-a adus o mulţime de aprecieri.

Momentul sărutului dintre cei doi, l-au făcut pe renumitul critic de film Roger Ebert să afirme, că este una dintre cele mai bune scene, de mică durată, pe care a văzut-o într-un film.  Odată cu rolul din pelicula „Blonda de la drept“, îndrăgita actriţă a câştigat tot mai multe voturi din partea iubitorilor de cinematografie.

image

„Walk The Line“ i-a adus actriţei un Glob de Aur, un premiu Bafta şi un premiu Oscar.



Au urmat interpretarea din pelicula „The Importance of Being Earnest“, adaptată după Oscar Wilde şi rolul din „Sweet Home Albama“, apărut în anul 2003, care i-au adus faimă în rândurile vedetelor de la Hollywood. Prestaţia strălucită din producţia „Legally Blonde 2“ a condus-o către celebritate.

Datorită scenelor jucate memorabil din „Walk The Line“, Whiterspoon este câştigatoare a unui premiu Academy. La vârsta de 23 de ani, se căsătoreşte cu actorul Ryan Philippe, cu care are şi doi copii, fetiţa Ava Elizabeth şi fiul Deacon, născut în octombrie 2003.

Din nefericire, mariajul lor a rezistat până în luna iunie a anului trecut, când s-a pronun­ţat divorţul. Chiar şi aşa, Reese Witherspoon radiază de fericire şi este o femeie împlinită.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite