Bruce Willis e „Greu de ucis“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bruce Willis e „Greu de ucis“
Bruce Willis e „Greu de ucis“

Carismaticul Bruce este unul dintre cei mai populari actori de la Hollywood graţie şi blockbuster-ului „Die Hard“.

Celebrul actor în vârstă de 54 de ani a demonstrat şi continuă să uimească, în numeroasele roluri jucate, că are înclinaţie prodigioasă către lumea filmului, dar şi a teatrului. Walter Bruce Willis s-a născut într-o bază militară americană din Germania de Vest, în Idar-Oberstein, dar a crescut în New Jersey de când avea doi ani.

Mai târziu, a urmat cursurile de artă teatrală ale Colegiului Montclair State. După absolvire, Bruce Willis a jucat în câteva piese de teatru, dar a fost protagonist şi în unele reclame de televiziune.

Rolul principal din drama lui Sam Shepard din anul 1984 „Fool for Love“, piesă care a avut o sută de reprezentaţii off-Broadway, a constituit debutul său profesional. Bruce Willis s-a făcut remarcat pe plan internaţional cu rolul detectivului particular David Addison din serialul TV „Moonlighting“.

La noi, serialul de televiziune, care era cunoscut sub numele „Maddie şi David“ a făcut senzaţie şi este aproape imposibil să nu fi aşteptat cu sufletul la gură încă un episod din isprăvile celor doi detectivi curajoşi, inteligenţi, dar şi plini de umor.

Este de precizat faptul că Bruce Willis a primit rolul principal, după ce a câştigat competiţia, în care au participat trei mii de candidaţi. Debutul în filmul artistic şi l-a făcut alături de frumoasa Kim Basigner, în comedia romantică semnată de Blake Edwards „Întâlnire cu surprize“.

Probabil cel mai reprezentativ rol pe care l-a jucat Bruce Willis şi care i-a adus faimă la Hollywood a fost cel al poliţistului-

image

detectiv neînfricat, isteţ, şi deopotrivă mucalit, John McClaine din seria „Greu de ucis“. Cu siguranţă primul „Greu de ucis“ apărut în anul 1988, nu ar fi avut atât de mult succes fără talentul actoricesc şi credibilitatea lui Bruce, care a jucat rolul de action-hero absolut.

De la ideea unui simplu film de acţiune, datorită prestaţiei lui, s-au continuat aventurile lui John McClaine şi în „Greu de ucis 2“ din anul 1990 şi „Greu de ucis 3“, lansat în anul 1995. Pentru ca succesul să fie garantat, regizorul John McTiernan promitea în anul 2007, ultima parte, a patra, din blockbuster-ul „Die Hard“.

Aşteptările şi pretenţiile au fost relativ îndeplinite, iar de lucrul acesta vă puteţi convinge luna aceasta, pentru că postul TV HBO şi-a propus să difuzeze, începând cu 27 august, de la ora 20.00, prima parte a seriei, continuând zilele următoare cu celelalte părţi.

De-a lungul carierei şi-a asumat diferite roluri, în genuri cinematografice dintre cele mai diferite. A avut rolul luptătorului pentru premiu din filmul „Pulp Fiction“, cel al călătorului în timp din „Armata celor 12 maimuţe“, a jucat rolul veterinarului traumatizat din „Jurnal de război“, al psihologului pentru copii din „Al şaselea simţ“, al detectivului cu surâs atrăgător din „Maddie şi David“, dar şi al poliţistului curajos din cele patru „Greu de ucis“.

Viaţa particulară nu a fost una foarte fericită. Căsnicia cu actriţa Demi Moore s-a întins pe durata a 13 ani şi au împreună trei copii: Rumer Willis, Scout LaRue Willis si Tallulah Belle Willis. După divorţul lor din anul 2000, Bruce a recunoscut că i-a fost greu singur, dar a preferat să lase impresia că a făcut alegerea perfectă, deşi a urât viaţa post-divorţ. Totul e bine când se termină cu bine, Bruce şi-a găsit din nou fericirea alături de Emma Hemming, pe care a ridicat-o la rang de soţie.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite