Wikipedia îşi rezolvă problemele de credibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wikipedia îşi rezolvă problemele de credibilitate
Wikipedia îşi rezolvă problemele de credibilitate

Marea enciclopedie internautică încearcă să se focalizeze asupra acurateţii informaţiilor pe care le conţine.  

Enciclopedia online Wikipedia este obligată să anuleze una dintre cele mai interesante – şi abuzate – dintre funcţiile sale web: editarea democratică a materialelor. Până acum, orice utilizator putea contribui în mod liber şi nemijlocit la scrierea şi editarea documentelor online. Oficialii de la Wikipedia se văd însă siliţi să renunţe la această politică, din cauza incidenţei tot mai mari a intervenţiilor neautorizate şi a postărilor de informaţii eronate.

20.000 de editori

În ultima vreme, au fost tot mai numeroase cazurile în care s-au operat schimbări în biografii ale unor persoane publice. Bunăoară, în Marea Britanie, au existat mai multe situaţii în care membrii diferitelor formaţiuni politice au falsificat informaţii de pe Wikipedia pentru a-şi discredita oponenţii.

Fondatorul Wikipediei, Jimmy Wales, a declarat că schimbarea de abordare este în curs de testare. Prima „mutare“ ar fi aceea de a recruta cel puţin 20.000 de editori autorizaţi, care să se ocupe în permanenţă de verificarea materialelor postate şi a modificărilor operate în articolele de pe site. Situaţia este destul de presantă, întrucât marea enciclopedie online are deja serioase probleme de credibilitate.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite