Viaţa lumii într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ei vor să „asambleze“ un film documentar realizat exclusiv din filmuleţe postate de amatori, pe internet.

Kevin Macdonald, care va avea dificila misiune de a edita imaginile selecţionate, a cerut internauţilor să filmeze ceea ce li se întâmplă în data de 24 iulie şi să posteze imaginile pe YouTube. Cei dornici să ia parte la proiect vor avea la dispoziţie o săptămână pentru a trimite materialele realizate. Ridley Scott (foto) va urma să producă neobişnuitul film documentar, care va purta titlul „Viaţa într-o singură zi" („Life in a Day").

Acesta va fi prezentat, în premieră, în ianuarie 2011, la Sundance Film Festival, din Salt Lake City (SUA). Autorii selectaţi vor fi creditaţi drept co-realizatori ai peliculei, iar 20 dintre ei vor fi invitaţi la festivalul din Salt Lake City. Ridley Scott, producătorul executiv, a explicat că, prin acest proiect, doreşte să „ilustreze o zi, aşa cum este văzută ea de oameni din întreaga lume", cu intenţia de a lăsa moştenire generaţiilor viitoare un „rezumat" al vieţii cotidiene din anul 2010. La rândul său, Kevin Macdonald a declarat că vrea să „condenseze momente de viaţă, să evidenţieze conexiunile dintre locuitorii din diferite colţuri ale lumii, care ar putea trăi simultan aceleaşi evenimente, în aceeaşi zi".

Sara Pollack, director de marketing al YouTube, a anunţat că alegerea subiectelor este la latitudinea internauţilor. „Vrem doar să-i cunoaştem pe participanţi, să aflăm ce-i inspiră, ce le produce teamă, ce îi frământă. Fiecare trebuie să ne arate ce ascunde în suflet", a mai spus Pollack.

Cei care doresc să participe la documentar, dar sunt „în pană de idei", sunt îndemnaţi pe blogul oficial al proiectului „să filmeze fie ceva obişnuit, cum ar fi un răsărit de soare, drumul spre serviciu etc., fie să abordeze un subiect deosebit, cum ar fi primii paşi ai unui copil sau reacţiile participanţilor la un deces sau la o nuntă".

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite