Vedetele dăunează grav calculatorului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vedetele  dăunează  grav calculatorului!
Vedetele dăunează grav calculatorului!

Vânătoarea de celebrităţi pe Internet nu este lipsită de riscuri: un link perfid sau un download neinspirat ne pot trimite computerul în moarte clinică.

Producătorul de softuri antivirus McAfee dă anual publicităţii o listă a vedetelor cu cel mai ridicat potenţial distructiv la căutările pe In­ternet. În fruntea clasamentului din acest an se află actriţa de 27 de ani Jessica Biel (foto), consacrată în serialul „Al şaptelea cer“ şi în fil­me precum „Blade: Trinity“, „Stealth“ sau „Next“.

Potrivit evaluării McAfee, fanii actriţei au şanse cu 20 la sută mai ridicate de a nimeri în zone insalubre ale Internetului, înţesate cu viruşi şi spyware. „Infractorii cibernetici sunt «ataşaţi» de lumea mondenă. Ei mizează pe numele unor celebrităţi, pentru a facilita infiltrarea unor softuri distructive în computerele utilizatorilor“, explică Jeff Green, vicepreşedintele de dezvoltare al McAfee. „Teoretic, obsesia pentru cultura pop este benignă, dar un download viciat poate face ravagii într-un computer“, a adăugat Green.

Alte staruri cu bucluc

Pe următoarele locuri ale clasamentului figu­rează solista R&B Beyonce, actriţa Jennifer Anis­ton şi cântăreaţa Jessica Simpson. Experţii mai recomandă precauţie la căutări care implică nume precum Megan Fox, Angelina Jolie, Gisele Bund­­­chen, Miley Cyrus, Lindsay Lohan, Robert Pattinson sau Kristen Stewart. Anul trecut, lista McAfee l-a avut în frunte pe Brad Pitt, clasat în acest an „doar“ pe poziţia a zecea.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite