Andi Vasluianu, talent şi devotament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Andi Vasluianu, unul dintre cei mai de succes actori, comunică şi exprimă ideile atât de bine şi cu atâta naturaleţe, încât suntem convinşi de faptul că nu oricine poate fi actor.

Are 35 de ani şi a făcut parte din distribuţia a peste 40 de filme. Este vorba despre nimeni altul decât Andi Vasluianu, unul dintre cei mai îndrăgiţi actori de pe la noi. Industria cinematografică nu are doar regizori de marcă, ci şi actori care, cu măiestrie şi implicare, dau viaţă personajelor primite.

La cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent „Anonimul“ 2009, în cadrul secţiunii de lungmetraje, Marele Premiu „Anonimul“ a fost acordat peliculei „Cealaltă Irina“. Regia este semnată de Andrei Gruzsniczki, iar din distribuţie fac parte, printre alţi actori de succes, Andi Vasluianu şi Simona Popescu.

Intrând în pielea personajului Aurel, Andi, deşi nu mai jucase niciodată un astfel de rol, s-a descurcat de minune. A considerat că este o oportunitate pentru el, mai ales că i-a plăcut foarte mult scenariul. Castingul nu a fost unul uşor, dar a demonstrat regizorului că nimeni nu-l putea juca pe Aurel mai bine decât el.

Rolul i se potrivea ca o mănuşă, deşi vorbim despre un antierou prin excelenţă, care nu are, la prima vedere, nici măcar „o umbră de interesant“. Aurel este „acel gen de om faţă de care ai milă şi la care te uiţi strâmb. Meticulos şi tipicar, foarte discret şi clar cu el însuşi“, ce să mai vorbim, „marfă bună de studiat“. „Cealaltă Irina“ este o poveste despre „indiferenţă şi lipsa compasiunii” – aşa cum o descrie regizorul Andrei Gruzsniczki. 

Andi Vasluianu a început să joace la Teatrul „Toma Caragiu“ din Ploieşti încă de acum zece ani şi spune că nu ar pleca din echipă, în primul rând pentru că este „una dintre cele mai valoroase trupe din ţară“. „Oraşul lui Caragiale“, aşa cum este

image

supranumit Ploieştiul  „este plin de locuri frumoase şi are un public minunat“, spune Andi, iar noi îl credem pe cuvânt.

Primul scurtmetraj în care a jucat Andi Vasluianu se numeşte „La Amiază“ în regia lui Cătălin Mitulescu, iar primul lungmetrag din distribuţia căreia a făcut parte a fost „Furia“, regizat de Radu Muntean. Primul său rol de teatru a  fost „Soţia mea Maurice“ semnată de Lucian Sabados de la Teatrul din Ploieşti.

Am avut onoarea să asist la prestaţiile sale actoriceşti de pe scena ploieşteană şi, fără a fi subiectivă, declar sus şi tare că este un actor de excepţie, care poate juca minunat orice fel de rol. Sala mereu plină de public a fost extaziată, iar reacţiile admirative curgeau, parcă fără să aibă un final.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite