Vanish, şi dispari!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vanish,  şi dispari!
Vanish, şi dispari!

Roxana Geambaşu a ajutat la crearea unui program care permite ca mesajele electronice să se autodistrugă după un timp…

Românca, doctorand la Universitatea din Washington, a dezvoltat împreună cu alţi doi colegi şi un profesor programul Vanish, care permite mesajelor postate pe Internet să se autodistrugă după un timp de la postarea lor pe web.

În prezent datele postate pe Internet sunt stocate pe servere din întreaga lume, şi nu pe calculatoarele personale.

O soluţie de viitor

Vanish pare a fi soluţia pentru cei care vor ca mesajele trimise de ei sau datele pe care le postează pe internet să nu mai fie disponibile după o perioadă de timp.

Aplicaţia poate fi folosită momentan pe Google, Facebook sau Hotmail. Motivul pentru apariţia acestei aplicaţii a fost pierderea controlului asupra datelor personale.

Vanish încearcă să redea utilizatorilor controlul asupra timpului de viaţă al datelor lor stocate pe web. Aceştia pot să specifice un timeout pentru datele pe care le uploadează, moment după care informaţiile nu vor mai fi accesibile.

Toate copiile şi arhivele acestor date vor dispărea la acelaşi moment de timp, indiferent de unde sunt ele stocate. Roxana Geambaşu se specializează în prezent în cloud computing, adică informatica „în nori“, care se referă la datele stocate pe serverele din întreaga lume.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite