Vacanţă all’italiano la început de vară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magda Pălimariu, vedeta care-ţi aduce “Vremea” în fiecare weekend la Pro TV, şi-a făcut încălzirea pentru vacanţă pe tărâm italian. Descoperă din impresiile de călătorie ce anume a impresionat-o în mod deosebit!

La început de vară, vedeta Pro Tv Magda Pălimariu şi-a făcut bagajele şi a bifat o vacanţă. Destinaţia: Italia cea caldă, cu etern parfum de romantism. Itinerariul: Milano Maritima, Cervia, Ravenna, Rimini, San Marino.

„E o vacanţă la care visez de foarte mult timp şi pe care am tot amânat-o luni bune, aşa că bucuria de a mă vedea cu bagajele făcute, hoinărind pe străduţele pavate cu piatră sau stând la taclale în faţa unei farfurii aburinde cu spaghete, a fost cu atât mai mare“, mărturiseşte frumoasa prezentatoare. 

Magda a împăcat în această vacanţă atât pasiunea pentru călătorii, cât şi dorul de mare care o poartă în fiecare an pe plaje însorite: „Am stat în Milano Maritima, o staţiune cochetă de pe coasta de est a Italiei, la marea Adriatică. Am avut noroc de vreme prietenoasă, aşa că mi-am permis să lenevesc la soare aproape în fiecare zi.“

Şi pentru că zona este ideală pentru un turist avid, Magda nu putea să rateze vizitele în oraşele din apropiere. „Am închiriat o maşină şi câteva zile la rând am făcut câte o mică excursie.“ Primul pe listă a fost oraşul Ravenna:

„Am ratat câteva obiective importante printre care mormântul lui Dante, dar voi  recupera!“

image

Pe străduţele elegante din Ravenna



„În restaurantul în care ne-am oprit la prânz am cunoscut un cuplu de români, care trăia de ceva ani acolo. Amândoi au fost extrem de prietenoşi şi s-au oferit să ne arate oraşul. Aşa am pornit într-un fel de „expediţie“ pe cele mai înguste străduţe, pieţe gălăgioase, în care vânzători ambulanţi de suveniruri se luptau să ne câştige atenţia, fascinante ateliere meşteşugăreşti şi artizanale, „locande” la care eram îmbiaţi din stradă cu tot felul de bunătăţi. Din păcate, am ratat câteva obiective importante, printre care şi mormântul lui Dante, dar am sentimentul că voi recupera“, povesteşte încântată Magda.

image

La Milano Maritima, Magda s-a răsfăţat ca  un copil!


Vacanţa s-a scurs apoi între vizite în Cervia, Rimi­ni şi San Marino, preferatul vedetei Pro Tv. „Cel mai mult mi-a plăcut San Marino, această mică enclavă din centrul Italiei. M-a impresionat citadela din vârful cel mai înalt al muntelui, dar şi parfumul vechi al străzilor şi clădirilor medievale.Oraşul se mândreşte cu un muzeu al armelor vechi, al maşinilor de epocă, al figu-rilor de ceară, al armelor contemporane, al lucrurilor curioase şi al torturii. Iar de la un grup de localnici, foarte prietenoşi şi dornici să-ţi împărtăşească din tainele istoriei lor, am aflat că extrem de spectaculos în San Marino este de Ziua Republicii: cu această ocazie, în fiecare an, prin septembrie, se organizează concursul de tir cu arbaleta, ale cărui reguli au rămas neschimbate de 500 de ani. Un motiv în plus să revin acolo“, spune ea.

image

Un moment de respiro pentru Magda în Rimini



Vedeta Pro Tv a mai mărturisit că la sfârşitul verii va pleca din nou în vacanţă, sudul Greciei fiind destinaţia unde va petrece.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite