Twitter ia măsuri împotriva impostorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Twitter ia măsuri împotriva impostorilor
Twitter ia măsuri împotriva impostorilor

Twitter, celebrul site de microblogging, este nevoit să ia măsuri împotriva impostorilor care deschid conturi false, în numele unor celebrităţi.

După ce a dezlănţuit, în 2006, pasiunea pen­­tru comunicarea instantaee, Twitter se „laudă“ la ora actuală nu doar cu şase milioane de utilizatori, ci şi cu probleme de credibilitate. Mai multe celebrităţi trag site-ul la răspundere, pentru daune aduse de falsele conturi de utilizator.

Una din victime, antrenorul echipei naţionale de baseball a SUA, Tony La Russa, a iniţiat o acţiune în instanţă, pentru că i s-au atribuit comentarii jignitoare la adresa mai multor jucători. Şi actorul scoţian Ewan McGregor vrea „răzbunare“, după ce 20.000 de persoane s-au delectat cu informaţii picante despre viaţa lui privată.

Victime ilustre

Printre ceilalţi iluştri „beneficiari“ de conturi false figurează eterna victimă a Internetului, Britney Spears sau producătorul Phil Spector (închis pentru omucidere), ale cărui postări despre amiciţia cu un gândac pe nume Wilson au stârnit delir peste ocean.

Impostura pe Twitter nu i-a ocolit nici pe Dalai Lama, pe fostul preşedinte al SUA, George W. Bush sau pe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, al cărei alter ego suspină într-una dintre postări: „Toată agitaţia asta în legătură cu «Twilight» ne-a produs deranj: eroul romantic, cam palid şi cam colţat, ne aminteşte de Familia Regală“.


TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite