Tudor Gheorghe colindă toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din 24 martie, îndrăgitul menestrel Tudor Gheorghe porneşte într-un turneu naţional care va cuprinde 17 oraşe. Preţ de o lună, el va colinda ţara în lung şi-n lat. "La margine de

Din 24 martie, îndrăgitul menestrel Tudor Gheorghe porneşte într-un turneu naţional care va cuprinde 17 oraşe. Preţ de o lună, el va colinda ţara în lung şi-n lat.

"La margine de imperii" este noul spectacol semnat Tudor Gheorghe. Acesta va putea fi văzut în Capitală şi în alte 16 oraşe, în perioada 24 martie-23 aprilie.

Maestrul va susţine un turneu naţional în: Craiova, Tπrgovişte, Piatra Neamţ, Suceava, Botoşani, Iaşi, Bacău, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Cluj, Baia Mare, Oradea, Timişoara, Alba Iulia şi Sibiu.

Premieră pentru olteni


Oltean mπndru de originea sa, Tudor Gheorghe şi-a dorit ca premiera turneului său să aibă loc în Craiova.


Astfel, la 24 martie, se va da startul turneului pe scena Teatrului Naţional din Craiova, acolo unde menestrelul a jucat nu de puţine ori.

Bucureştenii îl vor vedea şi auzi pe maestru la data de 11 aprilie, la Sala Palatului, începπnd cu ora 19.00. De altfel, organizatorii asigură publicul bucureştean că va avea parte de o reprezentaţie deosebită. Biletele costă 40, 60, 80, 100 sau 120 de lei.


"La margine de imperii" e un spectacol dedicat singurei regiuni din ţară care a fost sub mai multe imperii. Muzica a fost culeasă şi prelucrată dintr-o carte apărută doar în limba germană, în anul 1938, ce conţine 530 de partituri muzicale şi versuri culese din Bucovina între anii 1902-1916 la iniţiativa Ministerului Culturii de la Viena.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite