Tora Vasilescu:„Fiecare situaţie dificilă prin care am trecut m-a construit!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tora Vasilescu:„Fiecare situaţie dificilă prin care am trecut m-a construit!“
Tora Vasilescu:„Fiecare situaţie dificilă prin care am trecut m-a construit!“

Are farmecul unei persoane care a ştiut să-şi păstreze optimismul şi tinereţea, iar acest lucru a ajutat-o pe actriţa Tora Vasilescu să dea culoare fiecărui film în care a jucat.

Adevărul: Povestiţi-ne despre rolul pe care îl aveţi în „State de România“?

Tora Vasilescu: În „State de România“ joc rolul Cellei Serghi, judecătoarea din „Regina“, acum avocată. Personajul meu este mânat de dorinţa de a-şi ajuta prietena, profesoara Paula Teodorescu (interpretată de Carmen Ionescu), pentru a-şi recupera o parte din casă, moştenire de familie, care i-a fost luată de primarul Marcel Popeanga (Bebe Cotimanis).

Există roluri care cer mai puţin efort din partea actorului?

Personajul meu vine cu „zestrea“ din serialul de anul trecut, aşa că nu mi-a pus probleme deosebite. Îmi place atât de mult să filmez, că, mai în glumă, mai în serios zic: nu filmarea e grea, ci aşteptarea ei!

Cum vă pregătiţi pentru fiecare nouă zi de filmare?

Când am filmare, cu o seară înainte citesc scenariul, învăţ textul, mă gândesc ce îmbunătăţiri pot aduce rolului în eventua­litatea în care mi-ar permite regizorul şi colegii, mă asigur că părul îmi este curat - ăsta e chiar „ritual“ - încerc să adorm cât mai devreme posibil, somnul de frumuseţe, cum se spune, am grijă la racordurile de costum dacă am avut ceva personal ca îmbrăcăminte, iar dacă trebuie să mă trezesc foarte devreme... nu pot să adorm!

La ce alte proiecte lucraţi?

Este singurul proiect artistic la care lucrez, restul timpului sunt... pensionară şi am o mulţime de treabă!

Aţi renunţat la teatru. Vă lipseşte atmosfera şi munca de pe scenă?

Ca să fiu sinceră, nu cred că-mi lipseşte prea mult atmosfera şi munca din teatru în momentul de faţă. Uneori mi se pare că e totuşi o profesie prea... repetitivă!

Care credeţi ca sunt avantajele pe care actorii generaţiei dvs. le-au avut la începutul carierei lor şi nu le au cei care îşi fac debutul acum?

Mie mi se pare că generaţiile de astăzi sunt privilegiate, în sensul că se fac multe seriale care pot să-i propulseze „peste noapte“, cum se zice.

Ei pot să-şi pună în practică propriile proiecte, în spaţii teatrale neconvenţionale. Dezavantajul lor în comparaţie cu noi este că absolvă în fiecare an mai mulţi actori decât poate înghiţi piaţa! 


Se spune că, aşa cum există un top al rolurilor pe care un actor le-a avut de-a lungul timpului, tot aşa sunt şi roluri la care a visat şi pe care nu le-a jucat. Priviţi vreodată cu regret în urmă?

Sigur, au fost momente când mi-am dorit să joc un anume rol, iar când nu am reuşit m-am consolat cu gluma: poate a fost ea (cea care primise rolul) în altă viaţă mai bună decât mine!

Nu pivesc cu regret în urmă, ci cu înţelegere, intuind că fiecare situaţie dificilă prin care am trecut m-a construit, într-un fel în care sunt acum, iar uneori văzându-mi filmele din tinereţe mi-e chiar drag de mine!


Care este secretul care vă ajută să fiţi o persoană tonică?

Dacă mă consideraţi ca fiind în formă, deşi eu am să-mi fac unele „reclamaţii“, atunci aflaţi că muncesc mult, nu numai profesional, ci efectiv în gospodărie, grădină, citesc! ...dar mai şi adorm la calculator!                  

„Nu pivesc cu regret în urmă, ci cu înţelegere“                                                             

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite