Radu Vâlcan : „Televiziunea este o lume dură“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Vâlcan  a venit în echipa „Poveştirilor adevărate“, transmise de Acasă TV, alături de Ioana Maria Moldovan. Împreună, cei doi încearcă să găsească soluţii pentru problemele celor care le cer ajutorul.

Adevărul: Ce îţi place mai mult la acest format?

Radu Vâlcan: Îmi place foarte tare libertatea oferită de un astfel de format, faptul că te poţi exprima, că ai şansa de a fi cât mai natural şi că poţi să-ţi expui personalitatea.

Cum a fost trecerea de la ştirile sportive la „Poveştiri...“?

O mutare dificilă pentru mine, dar dorinţa de a face altceva şi de a evolua profesional au făcut ca trecerea să fie cât mai uşoară.

Care sunt avantajele atunci când eşti co-prezentator?

Este foarte important să fii ajutat în timpul emisiunii, mai ales în momentele când în studio se află un număr mare de invitaţi.

Ioana (n.r. – Ioana Maria Moldovan) mă ajută foarte mult în această perioadă, experienţa ei mă face să depăşesc mai uşor această etapă de început, la fel ca întreaga echipă.


Povesteşte-ne despre un caz prezentat la „Poveştiri...“ care te-a impresionat.

E simplu! Cazul copilului din Bistriţa, torturat şi ucis de asistenta sa maternală. Acestea sunt adevăratele drame!

Cum te-ai pregătit pentru această nouă ipostază, cea de prezentator al „Poveştirilor adevărate“?

Au fost pregătiri şi iar pregătiri. Toată echipa a fost alături de mine, au făcut tot posibilul să mă acomodez cât mai rapid cu acest format, cu acest sistem.

Cum a început cariera ta în televiziune?

Am început la MTV România, în 2002. Totul a fost din curiozitate. Mi se părea totul extrem de dificil, dar şi frumos în acelaşi timp.

Eram „o gashkă“ de fete şi băieţi, fără pic de experienţă, dar înconjuraţi de oameni „super-mişto“, care ne-au ajutat foarte mult. Oriunde am lucrat, am învăţat lucruri noi, aşa cum se întâmplă acum şi cum sper că va fi în continuare.


Cât de mult te-a ajutat în cariera TV faptul că eşti model?

Televiziunea este cu totul altceva, este o parte din showbizz, o lume foarte dură, care te căleşte sau nu!

Ai un model în ceea ce priveşte munca de prezentator TV?

Nu am nici un model, încerc doar să „fur“ de la fiecare, am atâtea de învăţat. Fiecare are personalitatea lui, felul lui de a privi şi înţelege lucrurile.

În prezent, mai eşti solicitat pentru prezentări de modă?

Nu, acesta este un capitol închis pentru mine. A fost frumos, funny, dar... atât! Am mai spus-o, modellingul nu a fost atât de mult pe placul meu. Mi-a oferit anumite perspective, pentru că din orice experienţă înveţi câte ceva.

Ce faci pentru a te menţine în formă?

Nu fac nimic deosebit, mănânc echilibrat, am un regim de viaţă echilibrat. Nu merg la sală pentru că nu-mi place, mă plictisesc. Jogging fac din când în când, la fel  fotbal şi tenis.

Ce admiri la o femeie?

Să fie deschisă, să aibă simţul umorului. Ştiu că sunt clişee, dar sunt foarte adevărate. O femeie trebuie să mă completeze, trebuie să vină mereu cu ceva... Altfel, m-aş plictisi îngrozitor!

image

O mutare dificilă, dar dorinţa de a evolua a făcut trecerea uşoară

image
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite