TIFF 2009, ediţie de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Cluj-Napoca au loc proiecţiile, festivităţile şi evenimentele speciale ale Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

Vremea deloc prietenoasă nu i-a ţinut pe cinefili departe de sălile de cinema. Festivitatea de deschidere şi proiecţia colecţiei de scurt-metraje “Amintiri din epoca de Aur” au umplut sala până la refuz.

Filmul-omnibus al lui Cristi Mungiu şi al colegilor săi de generaţie de la UNATC a fost întâmpinat de cascadele de râs. “Amintirile din Epoca de Aur” revizitează, în cheie comică, legende urbane ale ultimului deceniu de comunism mioritic.

Secţiunea “Zilele Filmului Românesc” grupează anul acesta şapte scurt-metraje şi cinci lungmetraje, dar aşteptările cele mai mari sunt legate de noul film al lui Corneliu Porumboiu, “Poliţist, adjectiv”, premiat la Cannes. Comedia minimalistă este inclusă în competiţia clujeană, alături de 11 alte filme.

Declarată ca fiind “ediţie de criză”, actuala sesiune a TIFF-ului este orientată către producţiile cinematografice independente cu micro-bugete, dar secţiunile paralele includ şi thrillere, filme de groază, documentare pe teme politice, comedii şi chiar câteva animaţii.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite