Stufstock caută talente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a şasea ediţie a festivalului de la Vama Veche, care se va desfăşura în perioada 14 - 16 august, caută trupe noi pe care să le promoveze "Audiţiile" vor avea loc live, la Orange

Cea de-a şasea ediţie a festivalului de la Vama Veche, care se va desfăşura în perioada 14 - 16 august, caută trupe noi pe care să le promoveze

"Audiţiile" vor avea loc live, la Orange Concept Store din Bucureşti, iar spectatorii îşi vor putea vota preferaţii online. Nouă formaţii vor fi alese să cânte la Stufstock.

Anul trecut, la Stufstock 5 Greenfest, a avut loc prima preselecţie a trupelor tinere. Pe scena mică de pe terasa Papa la Şoni din Vama Veche s-au urcat, pe rând, începătorii The Others, Vive la Noise, Mauser, Evo,
Mushroom Story, Talking Drums, Tep Zepi, The Amsterdams şi The Mood.

Dintre aceştia, The Amsterdams au devenit un nume cunoscut în lumea indie rock, mai ales după ce au fost lăudaţi de unul dintre capetele de afiş de anul trecut, The Dandy Warhols. Mai mult, formaţia americană le-a şi dedicat o melodie în recitalul susţinut la Stuf-stock 5.

Concerte în Franţa şi Marea Britanie

"Am fost foarte încântaţi de dedicaţia celor de la Dandy Warhols, dar în afară de asta, nu cred că apariţia pe scena mică ne-a influenţat în vreun fel cariera", a declarat, pentru "Adevărul", Andrei Haţegan, fondatorul The Amsterdams.

În anul care a trecut de la ultimul festival din Vama Veche, cei cinci componenţi ai trupei au cântat la festivalul Europa Vox, din Franţa, şi într-un club din Londra. Cei de la Europa Vox au spus despre The Amsterdams că sunt "nişte simboluri merituoase ale unei scene vioaie şi în plină mişcare".

Cât despre modalitatea tip competiţie cu juriu şi votare în care se vor alege cele 9 formaţii de pe scena mică de anul acesta, situată la Spice Club din Vama Veche, Andrei Haţegan spune: "Nu îmi plac concursurile, şi formaţia noastră le-a evitat. Nu cred că se pretează la muzică. Dacă ai ceva de demonstrat, poţi găsi şi alte modalităţi".

Apocalyptica şi dEUS, capete de afiş

Numele mari de la această ediţie Stufstock sunt formaţia de metal şi violoncel Apocalyptica, pe 14 august, belgienii de rock alternativ dEUS, pe 15 august, şi violonistul jazz-rock Jean Luc Ponty, pe 16 august. Programul exact nu a fost definitivat încă.

Celelalte nume internaţionale sunt Air Traffic, indie rock din Marea Britanie, multietnica Kultur Shock, Konqistador din Australia, Gradwohl din Austria şi Kora Jazz Trio, din Africa.

Românii sunt mai puţini la această ediţie pe scena principală. The Amsterdams se întorc la Stufstock, de data aceasta pe scena mare din Marina Park, alături de Byron, trupă fondată de Dan Byron, fostul component al formaţiilor Urma şi KUMM, dar şi jazzistul Harry Tavitian.

Cum ajungi la festival

Până pe 10 august, biletul pentru o zi costă 60 de lei şi abonamentul pe trei zile, 150 de lei.

În Vama Veche se pot cumpăra bilete începând cu 27 iunie.

După 10 august, biletele de o zi vor costa 75 de lei, iar abonamentul, 150 de lei.

Biletele pot fi comandate online, de pe www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro şi www.eventim.ro.

În ţară, le poţi cumpăra din reţelele Carrefour Voiaj, Diverta, Flamingo, Flanco şi Germanos.

Alte locuri din Bucureşti de unde poţi lua bilete sau abonamente de trei zile: Green Hours, Magazinul Muzica, Sala Palatului.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite