Ştefănel de la "Dansez pentru tine" şi-a salvat familia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tatăl băiatului ar aduna cei 60.000 de euro câştigaţi de fiu în 20 de ani de muncă Vestea că Ştefănel Curugiu a câştigat premiul cel mare i-a lăsat cu gura căscată pe cei 700 de

Tatăl băiatului ar aduna cei 60.000 de euro câştigaţi de fiu în 20 de ani de muncă

Vestea că Ştefănel Curugiu a câştigat premiul cel mare i-a lăsat cu gura căscată pe cei 700 de locuitori ai satului vasluian Fâstâci.

Majoritatea nu au serviciu şi pentru peste 300 dintre aceştia singura sursă de venit o reprezintă ajutorul social în valoare de 416 lei. În rest, se descurcă cu ce le dăruieşte natura. "Anul trecut a fost secetă, iar anul ăsta văd că plouă întruna.

Ne descurcăm şi noi cum putem", ne-a povestit Costel Afloroaie, localnic. Ştefănel Curugiu s-a născut şi a copilărit într-unul dintre cele mai sărace sate ale Moldovei. Localitatea Fâstâci este ruptă cu totul de restul lumii civilizate, nefiind marcată nici măcar în cele mai detaliate hărţi rutiere. Marele premiu, de 60.000 de euro, pe care Petrişor Ruge şi Andreea Bălan l-au câştigat pentru Ştefănel Curugiu la "Dansez pentru tine", i-a scos pe părinţii băiatului dintr-o sărăcie cruntă.

Singura sursă de venit a familiei era până acum salariul tatălui băiatului. "Bărbatul meu e sudor şi câştigă 4 lei la metrul de sudură. Acum lucrează pe şantierul naval de la Constanţa. Depinde cum prinde lucrări; în lunile bune poate ajunge pe la 10-11 milioane (1.000 - 1.100, n.r.)", ne-a spus Violeta Dudău, mama vitregă a lui Ştefănel.

Tatăl, a deschis cont bancar

Femeia trăieşte împreună cu Ştefan, tatăl băiatului, din 2000, şi plănuiesc să se căsătorească în curând. Violeta este însărcinată în luna a 9-a şi se pregăteşte să nască în câteva zile. Tatăl lui Ştefănel era plecat ieri la Vaslui pentru a-şi deschide un cont bancar. Averea pe care Ştefănel i-a adus-o peste noapte ar fi câştigat-o în aproape 20 de ani de trudă zilnică.

"Banii îi vom pune deoparte pentru Ştefănel ca să-i ajungă pentru studii şi să poată porni în viaţă. Vrem să ne terminăm şi noi casa şi poate să ne facem o fântână aici în curte, să avem apă curentă", spune cu modestie Violeta Dudău. Băiatul este aşteptat acasă abia în iunie, după ce va termina cu tezele din clasa a VIII-a şi atunci vor hotărî exact ce vor face.

Cinci kilometri prin noroaie până la şcoală

Drumul desfundat din centrul satului Fâstâci şi până la casa familiei Curugiu poate fi străbătut doar pe jos prin noroaie care, în zilele ploioase, riscă să ajungă până la genunchi. Cozmin, vărul lui Ştefănel, elev la şcoala generală din sat, stă la două case distanţă de familia Curugiu. Pentru a ajunge la şcoală la ora 12.00, Cozmin pleacă împreună cu un vecin de-al său, coleg de clasă, la ora 10.00 şi merg cale de cinci kilometri.

Cei doi se încalţă în ciubote de cauciuc şi păşesc cu grijă prin noroaiele pe care şefii judeţului le-au descoperit doar atunci când Bogdan Olteanu, şeful Camerei Deputaţilor, a venit la Fâstâci să vadă ce se întâmplă cu cele 1,4 milioane de lei alocate de guvern pentru construcţia unei şcoli. "Îmi place mult la şcoală şi m-am obişnuit cu drumul. Abia aştept să vină Ştefănel acasă la vară, să-mi povestească cum a fost la Bucureşti. Acum stă împreună cu Andreea şi Petrişor şi se bucură că a câştigat concursul", spune Cozmin.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite