Spune NU testelor pe animale!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activiştii virtuali fac presiuni asupra Uniunii Europene pentru oprirea experimen­telor pe animale.Lansat de VIER PFOTEN, marşul virtual “Spune NU testelor pe animale!” este o premieră la ni­vel global în domeniul campaniilor pentru protecţia animalelor.

Iniţiat în 13 limbi europene, printre acestea şi română, marşul virtual invită cetăţenii Uniunii Europene să se exprime cu privire la testarea pe animale.

Cine intră pe site-ul www.makeanimaltestinghistory.org poate semna petiţia on-line şi poate să-şi creeze un avatar personalizat pentru a se alătura paradei cibernetice. În Europa, mai mult de 12 milioane de animale sunt folosite în fiecare an pentru experimente, multe dintre acestea suferind de leziuni şi afecţiuni grave. Directiva 86/609 a fost concepută acum 20 de ani, permiţând testarea pe animale, iar acum Parlamentul European doreşte să o revizuiască.

Pe lângă oamenii simpli, în România, vedetele ar putea să se implice mai activ, mediatizând această iniţitivă lăudabilă a grupului VIER PFOTEN. Iar iubitori de animale în rândul vedetelor autohtone sunt o grămadă! De exemplu, Iulia Vântur conduce mereu însoţită de copilotul ei, căţeluşul Gizmo. Mihai Petre de la “Dansez pentru tine” şi-a luat de curând un căţeluş, Mircea Solcanu de la Acasă TV este un mare iubitor de animale, Corina Chiriac şi-a iubit într-atât de mult căţeluşul, încât a cheltuit o avere pentru înmormântarea acestuia, iar Ernest de la “Trădaţi în dra­goste” adoră pisicile.

Sperăm ca un marş virtual să fie un prim pas în schimbarea legislaţiei privitoare la testele pe animale, care suferă pentru sănătatea noastră!

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite