Secretele computerelor se află în „nori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretele  computerelor  se află în „nori“
Secretele computerelor se află în „nori“

Experţii din domeniul informaticii au descoperit metoda infailibilă de a proteja informaţiile computerizate: „norul IT“.

„Norul IT“ aduce, în viziunea experţilor de la Google, rezolvarea problemelor ridicate de pierderea informaţiilor stocate pe hard-discurile computerelor sau pe stick-uri USB.

Tot mai multe companii se pregătesc să renunţe la modalităţile tradiţionale de stocare a datelor, pentru a le „depozita“ în „norul IT“. Noua direcţie constă în segmentarea informaţiilor, pe mai multe servere, care formează o reaţea gigantică.

Reţeaua va fi acceibilă de la orice sursă de Internet, iar datele vor fi astfel mai bine protejate de atacurile atacurile informatice.

O revoluţie pentru utilizatori

„Norul IT“ ar putea schimba radical lumea informaticii. Cea mai radicală consecinţă vizează chiar modul în care folosim computerele.

Întrucât aplicaţiile tradiţionale vor fi conţinute în uriaşele servere, utilizatorul nu mai trebuie să instaleze sau upgradeze programele de pe ordinatorul său şi nici nu mai are nevoie de sisteme de protecţie ativirus.

În cea mai idealistă dintre variante, pentru a folosi aplicaţiile din „norul IT“, ar fi nevoie doar de un terminal de Internet, restul fiind pus la dispoziţie de Google. Acest ar putea duce chiar la eliminarea din uz a softurilor care au adus prosperitatea Microsoft, în ultimul sfert de veac.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite