Scarlett, pe val la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Continuarea filmului „Iron Man“, care o are în distribuţie pe Scarlett Johansson, rulează din 30 aprilie în cinematografe.

Scarlett Johansson este un nume tot mai prezent în distribuţiile peliculelor hollywoodiene. În noul „Iron Man", actriţa joacă alături de Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Mi­ckey Rourke şi multe alte figuri importante ale filmului american. Pentru rolul Natashei Romanoff, super spioana de origine rusă, alias „Văduva Neagră", personaj interpretat de Emily Blunt în prima parte, Scarlett a acceptat să renunţe la buclele aurii care au făcut-o celebră.

Pentru că trăsăturile ţineau cu ea, Scarlett a împrumutat câte ceva din imagi­nea sex-simbolului feminin Marilyn Monroe, lăsând „vocea" Hollywoodului s-o compare şi s-o încoroneze, neoficial, drept „Noua Marilyn Monroe".

Însă, pentru rolul din „Iron Man 2", frumoasa actriţă a fost nevoită să renunţe la părul blond, în favoarea cârlionţilor cărămizii. Focoasa Natasha Romanoff poartă în film un costum negru, strâns pe corp, care nu o împiedică însă să acţioneze în secvenţele încărcate de adrenalină. Acrobaţiile efectuate în scenele de acţiune o scot din conul de umbră, creat de „Iron Man", „War Machine" şi „Pepper".

Dar cine este această tânără de numai 26 de ani? Ei bine, Scarlett s-a născut în oraşul american New York, iar talentul l-a moştenit de la mama sa, Melanie Sloane, producătoare, şi de la bunica din partea tatălui, Ejner Johansson, care a fost scenarist şi regizor.

Nu este singură la părinţi. Cei patru fraţi ai actriţei sunt: Vanessa, actriţă ca şi Scarlett, Adrian, Hunter, fratele geamăn al acesteia, născut la trei minute diferenţă de „ScarJo", şi el tot actor, şi Christian, fratele vitreg din cel de-al doilea mariaj al tatălui.

„Botezul" în cinematografie l-a făcut odată cu filmul „North", lansat în 1994. Dar rolul care a ridicat-o în topul actorilor care calcă în fiecare an pe covorul roşu a fost cel din „Lost in Translation", pentru care a fost nominalizată la Globul de Aur. În 2004 a jucat în trei filme puternic aplaudate, „The Perfect Score", „In Good Company" şi „A Love Song for Bobby Long".

Anul 2005 a însemnat pentru Scarlett colaborări cu Ewan McGregor în pelicula „The Island" şi cu Jonathan Rhys Meyers, alături de care a jucat în filmul, regizat de Woody Allen, „Match Point". Nu este singura producţie pentru care Woody a prefe­rat-o pe actriţa cu bucle aurii.

Acesta consideră că „e foarte carismatică, foarte inteligentă, foarte amuzantă şi înviorează tot platoul". „Oricând va fi un rol la care s-ar preta Scarlett, probabil că ea va fi mereu prima mea alegere", conchide regizorul Woody Allen.

image
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite