Salma Hayek, actriţa exuberantă şi carismatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salma Hayek, actriţa exuberantă şi carismatică
Salma Hayek, actriţa exuberantă şi carismatică

Toamna o aduce pe Salma Hayek, în casele telespectatorilor, prin intermediul posturilor TV HBO Comedy şi Universal Chanel. Fire rebelă şi nonconformistă, actriţa a avut de parcurs un drum sinuos până la realizarea visului, dar a demonstrat că îşi merită titlul.

Cu puţin timp în urmă, actriţa cu forme voluptoase a împlinit frumoasa vârstă de 43 de ani, însă frumuseţea ei nu pare să pălească nicicum. Dimpotrivă, Salma apare în continuare pe coperţile celor mai în vogă publicaţii mondene sau joacă spectaculos în pelicule cu distribuţii de renume.

Luna septembrie o aduce în casele telespectatorilor, prin intermediul canalelor de televiziune HBO Comedy şi Universal Chanel. Producţiile cinematografice în care joacă frumoasa şi talentata actriţă sunt „Nu mă cheamă Gary“ şi „Studio 54“, ale căror premieri au avut loc în acelaşi an, 1998.

Rolurile interpretate i-au adus nu mai puţin de 7 premii Oscar şi peste 20 de nominalizări. A făcut parte din distribuţia a peste 30 de filme, iar prestaţia sa actoricească s-a extins şi în afara lumii hollywoodiene, mai precis, în Mexic şi Spania. Salma Hayek, cunoscută şi în urma rolului său din pelicula semnată de Julie Taymor, „Frida“ (2002), este considerată a fi prima actriţa de origine mexicană care a devenit o vedetă a Hollywood-ului.

Se spune că, pe când avea numai şase ani, după ce a vizi­onat „Willy Wonka şi fabrica de ciocolată“, o comedie muzicală din anul 1971, Salma a început să îşi dorească să ajungă o actriţă de succes. Visul a rămas viu mulţi ani, chiar dacă a fost trimisă de părinţi la „ Academy of Sacred Heart“, Louisiana, la vârsta de 12 ani.

Copilăria Salmei a fost dictată de reguli catolice, familia sa fiind compusă din fratele Sami, tatăl, care era un binecunoscut om de afaceri, iar mama, Diana Jiménez, soprană la opera din Mexic. Lucrurile decurgeau impecabil, până în momentul când Salma a fost exmatriculată din instituţia catolică. Motivul? Mai multe farse făcute măicuţelor, printre care şi datul ceasului în urmă cu trei ore.

A încercat să facă gimnastică de performanţă, Salma chiar luptând pentru aurul olimpic, dar a renunţat şi, mai târziu, s-a mutat în oraşul Mexico, unde a locuit până la vârsta de 17 ani cu mătuşa ei. A urmat cursurile de „Relaţii Internaţionale“ ale Universităţii Iberoamericana, apoi a făcut cursuri de actorie, iar la 23 ani, Salma a jucat primul său rol în telenovela mexicană „Teresa“, în anul 1989. În urma prestaţiei, ea avea să devină o vedetă în toată regula în Mexic.

În anul 1995, este descoperită de regizorul Robert Rodriguez, care o distribuie în filmul „Desperado“, în care îl avea ca partener pe Antonio Banderas. Anul acela a însemnat un moment crucial în cariera sa, în plus, ea devenind una dintre cele mai sexy şi mai solicitate actriţe de la Hollywood.

Anul acesta, de Sfântul Valentin, actriţa s-a căsătorit cu omul de afaceri francez François-Henri Pinault, cei doi având o nuntă ca în poveşti în stil veneţian, după ce în anul 2008, Salma anulase logodna. Cuplul are o fetiţă, Valentina-Paloma, care în câteva zile, pe 20 septembrie, va împlini doi anişori.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite