Russell Crowe trage cu arcul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carismaticul australian intră în pielea legendarului arcaş Robin Hood. Filmul va avea premiera mondială la 14 mai, inclusiv în cinematografele din România.

Actor de mare succes, producător şi regizor, Russell Crowe şi-a testat, înainte de „Robin Hood", calităţile pentru roluri de erou, în marele succes „Gladiator", din 2000, precum şi în „Master and Comman­der: The Far Side of the World", în 2003. Totodată, filmul de-acum este cea de-a cincea colaborare dintre actor şi regizorul Ridley Scott, după mega-hitul „Gladiator" (2000), comedia romantică „A Good Year" (2006), fresca mafiotă „American Gangster" (2007) şi thrillerul politic „Body of Lies" (2008).

Russell Crowe s-a născut la 7 aprilie 1964, în Noua Zeelandă, la Wellington, dar părinţii au ales să se mute în Australia pe când Russell era încă un băieţel. Aici şi-a început cariera de la o vârstă fragedă, ca vedetă-copil a unui show TV local. Celebritatea a venit odată cu cel de-al treilea film în SUA, „L.A. Confidential" (1997), un thriller retro în care Crowe a interpretat magistral un poliţist încăpăţânat, scos din ale lui de farmecul discret al unei prostituate de lux (Kim Basinger).

În 1999, Crowe dă lovitura cu rolul unui personaj torturat de probleme de conştiinţă, în „The Insider". Prima nominalizare la Oscar este ratată de actor, dar primeşte râvnitul premiu anul următor, pentru rolul generalului ajuns sclav, Maximus, din „Gladiator". Peste un an, este din nou nominalizat, pentru excepţionala interpretare a unui geniu schizofre­nic din „O minte sclipitoare" (2001).

Luna aceasta, actorul a inaugurat propria sa stea pe celebrul bulevard „Hollywood Walk of Fame". Totuşi, în trecut a refuzat de trei ori steaua pe care o merita din plin. Motivul? „Nu mi se părea că am făcut destul să o merit. Dar acum am ajuns într-un moment în care mă gândesc că, dacă nu accept, nici n-o să mi se mai propună, aşa că mai bine o fac", crede Russell Crowe.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite