Reîntâlneşte-ţi prietenii şi vecinii reali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

www.suicidemachine.org propune „sinuciderea virtuală“ pentru cei care doresc să scape de „coşmarul“ instituit de conturile de Facebook, MySpace şi Twitter...

În teorie, Internetul ar trebui să fie un ajutor pentru omenire şi nu un tot acaparator, care ne face să ne mutăm viaţa din real în virtual. Aşa stă în teorie, însă în practică lucrurile diferă.

Tot mai mulţi oameni uită ce înseamnă o viaţă reală, comunicarea acestora cu prietenii şi cu rudele fiind mutată pe web prin intermediul instrumentelor Facebook, Twitter, LinkedIn şi MySpace.

Îţi vrei viaţa înapoi?

Dependenţa de aceste conturi virtuale, care ne permit să ne creăm „imaginea ideală", o nouă personalitate, noi trăsături şi o nouă viaţă, a acaparat lumea într-atât încât cei care doresc să-şi şteargă conturile de Facebook sau MySpace găsesc imposibil de făcut acest lucru.

Câţiva olandezi deştepţi au creat un site care se adresează celor care doresc să-şi reînceapă viaţa şi să scape de virtual. Web 2.0 Suicide Machine propune o „sinucidere virtuală".

Cum acţionează? Site-ul şterge pentru totdeauna conturile de pe reţelele de socializare, având grijă ca să distrugă atât datele, cât şi pozele personale.

Site-ul funcţionează cu ajutorul unui soft care se loghează pe contul utilizatorului, îi schimbă poza de profil şi parola şi-i şterge toţi prietenii virtuali. Totul se petrece într-o oră, iar „sinuciderea" este definitivă. 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite