Cinema: Recomandări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criticul de film Cristi Mărculescu vă recomandă o serie de noi filme, pe care le  puteţi vedea în curând la cinematograf.

Star Trek: Un nou început

Titlul original:  Star Trek: The Future Begins

Al 11-lea film din seria „Star Trek“ este mai tineresc, prea superficial şi neaşteptat de sexy pentru a fi luat în serios ca science-fiction. Situaţie deloc paradoxală dat fiind caracterul blockbuster-esc al filmului. Abrams nu poate fi acuzat de vreun fel de admiraţie sau cunoaştere a universului creat de Gene Roddenberry: pur şi simplu pune între acolade toată istoria U.S.S.

Enterprise şi porneşte de la zero printr-un tertip bine găsit. O misterioasă navă din viitor spulberă primul Enterprise. Printre supravieţuitori se numără şi soţia gravidă a căpitanului. Al cărei fiu va deveni, ca urmare a unui concurs favorabil de împrejurări intergalactic, ilustrul căpitan James T. Kirk. Puţine i se pot reproşa lui Chris Pine care, în pielea junelui Kirk este pur şi simplu un „băieţaş“ cu interesele (fuste şi iar fuste) şi obiceiurile (motociclete şi bătăi) specifice adolescentului american mediu.

Zachary Quinto confirmă impresia foarte bună lăsată de rolul său din serialul „Heroes“ şi este impecabil ca Spock, inamic inteligent, lucid şi mult prea sobru al junelui Kirk turmentat de hormoni. Poate că servită mai bine de efectele speciale şi departamentul de design povestea (deloc sclipitoare dar destul de interesantă) cu călătorii în timp, distrugeri de planete şi Materie Roşie ar fi fost măcar pe alocuri memorabilă.

„Star Trek“ are meritul de a fi „un film de tineret“ (superficial, pe alocuri amuzant şi dotat cu personaje sexy) care poate capta pe moment interesul, dar se şterge din mintea spectatorului cu o viteză uluitoare.

Regie: J.J. Abrams; Distribuţie: Chris Pine, Zachary Quinto, Eric Bana, Simon Pegg, Keith Urban

Marea mahmureală

Titlu original:  The Hangover

image


Au mai rămas 48 de ore până când Doug va ajunge în faţa altarului, renunţând astfel la statutul de burlac. Dându-şi seama că aceasta este ultima lor şansă de a petrece alături de cel mai bun prieten al lor, cei trei cavaleri de onoare ai lui Doug organizează o petrecere de neuitat în Las Vegas.

A doua zi după petrecerea burlacilor, cei trei cavaleri de onoare se trezesc mahmuri şi constată că mirele a dispărut. Mai mult, ei găsesc un tigru încuiat în baie şi un bebeluş de şase luni închis în dulap. Fără a-şi aminti nimic din cele petrecute cu o seară înainte şi având foarte puţin timp la dispoziţie, trioul încearcă să refacă firul evenimentelor de la petrecere, pentru a-l găsi pe mire, dar constată că situaţia este mai gravă decât se aşteptau... Vor reuşi oare să-l găsească şi să-l ajute să ajungă la nuntă în timp util?

Regie: Todd Phillips;  Distribuţie: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Heather Graham, Sasha Barrese, Jeffrey Tambor

JCVD

Titlu original: JCVD

image


Filmul îl are în rolul principal pe Jean-Claude Van Damme, care îşi joacă propriul rol într-o realitate alternativă, în care este un actor ghinionist. A rămas fără bani, agentul nu-i găseşte niciun rol bun şi, în plus, este pe punctul de a pierde custodia fiicei sale. Van Damme decide să se întoarcă la Bruxelles, oraşul lui natal, unde este în continuare văzut ca un simbol naţional.

Problemele cele mai mari încep în momentul în care intră într-un oficiu poştal, care tocmai era jefuit, iar atacatorii luaseră câţiva ostatici. În urma unei confuzii, poliţia ajunge să-l considere pe Van Damme responsabil pentru acest atac când, de fapt, el ajunge să-şi rişte viaţa pentru a-i proteja pe ostatici. Van Damme ajunge astfel să-şi asume responsabilitatea pentru greşelile pe care le-a făcut în viaţă.

Regie: Mabrouk El Mechri; Distribuţie: Jean-Claude Van Damme, François Damiens, Zinedine Soualem, Karim Belkhadra, Jean-François Wolff, Anne Paulicevich, Liliane Becker

Târâtă în iad

Titlu original: Drag Me to Hell

image


Dorinţa de a fi promovată o determină pe Christine Brown să ia o decizie care-i pune viaţa în pericol. Lucrând ca ofiţer de credite la o bancă, Christine trebuie să-i demonstreze şefului ei că este capabilă de a lua decizii dificile pentru a obţine postul de assistant manager. Viaţa ei se schimbă în momentul în care refuză să îi acorde o prelungire de credit bătrânei doamne Ganush.

Deşi este tentată să o ajute, Christine decide în cele din urmă să nu o păsuiască, iar doamna Ganush rămâne fără un acoperiş deasupra capului. Pentru a se răzbuna, doamna Ganush pune asupra lui Christine blestemul lui Lamia. Din acest moment, viaţa ei se transformă într-un coşmar. Christine are la dispoziţie trei zile pentru a scăpa de demonul care o posedă. Altfel, va fi târâtă în iad...

Regie: Sam Raimi;  Distribuţie: Alison Lohman, Justin Long, Lorna Raver, Dileep Rao, David Paymer, Adriana Barraza, Chelcie Ross

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite