Cinema: Recomandări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinema: Recomandări
Cinema: Recomandări

Criticul de film Cristi Mărculescu vă recomandă o serie de noi filme, pe care le  puteţi vedea în curând la cinematograf.

Adevărul gol-goluţ

Titlul original:  The Ugly Truth

Mai mult tupeu, mai puţin romantism siropos. Aceasta ar fi reţeta pentru „Adevărul gol-goluţ“: Mike (Gerard Butler), un consilier pe probleme de relaţii foarte nonconformist şi slobod de gură, îşi mută emisiunea TV de la un post la altul şi, astfel, o cunoaşte pe Abby (Katherine Heigl), producătoare cu o uşoară manie a controlului. Abby visează la bărbaţi perfecţi, iar Mike scandalizează audienţe record prin ideile lui deloc romantice despre relaţii.

Ideile lui Mike (bărbaţii sunt mai interesaţi de aspect fizic decât de literatură, femeile care vor control total al relaţiei au şanse minime de succes amoros etc) sunt, logic, în antiteză totală cu lumea lui Abby, dar şi cu vecinul acesteia, aparent bărbat perfect. Abby îl vede ca pe întruparea tuturor viselor sale, dar pe care nu îl poate seduce decât cu nişte trucuri învăţate de la Mike.

image


Comedia, plină de limbaj vulgar, axiome, truisme şi situaţii absurde, funcţionează surprinzător de bine. Scenariul urmăreşte mai degrabă situaţii şocante, jenante şi teribil de amuzante oferind o binemeritată alternativă la înşiruirile de situaţii drăguţe şi glumiţe simpatice de care fac paradă comediile romantice ale ultimilor ani. Ajută din plin şi protagoniştii, care, jucaţi de doi actori capabili, chiar reuşesc să scoată scântei pe ecran.

Lucru destul de rar şi admirabil. Doar că, puţin după jumătate, filmul deviază deloc inspirat în clişee (apar piedici şi realizatorii uită că într-o comedie romantică piedicile din calea amorului dintre protagonişti nu contează decât dacă sunt amuzante) şi umorul trece în plan secund. Totuşi, filmul lui Luketic este puţin ieşit din tipare şi denotă destul respect pentru protagonişti şi spectator, cât să fie o experienţă relaxantă.

Regie: Robert Luketic; Distribuţie: Gerard Butler, Katherine Heigl, Eric Winter, Steve Little, Vicky Lewis, Ashley Ausburn

Blood:  Ultimul vampir

Titlu original:  Harry Potter and the Half-Blood Prince

image


”Blood: Ultimul vampir“, în regia lui Chris Nahon, este un thriller cu puternice accente de horror. Pelicula o are în prim-plan pe Saya care pare o adolescentă simpatică de numai 16 ani, dar, în realitate vârsta ei este de zeci de ori mai mare. Fizicul ei (născută dintr-un tată uman şi o mamă vampir) ascunde un suflet bătrân de 400 de ani, care încearcă să anihileze vampirii „Onigen“.

Timp de secole, Saya a luptat singură, folosindu-se de puterile ei supranaturale, dar şi de sabia şi deprinderile unui adevărat samurai. Pentru că lucrează pentru o organizaţie secretă, acesta este infiltrată într-o bază militară americană din Tokyo ca să identifice demonii deghizaţi în fiinţe umane. În foarte scurt timp, începe un un amplu proces de distrugere a intruşilor care se hrăneau cu sânge uman.

Regie: Chris Nahon,;  Distribuţie: Allison Miller, JJ Field, Daniel Rosenberg, Ailish OConnor, Gianna Jun, Masiela Lusha, Colin Salmon, Andrew Pleavin, Joey Anaya, Constantine Gregory

Obsesii din trecut

image


Titlu original: In the Electric Mist

Ecranizarea bazată pe romanul „In The Electric Mist With Confederate Dead“ semnată de James Lee Burke, prezintă încercarea detectivului Dave Robicheaux de a descoperi o legătură între moartea prostituatei Cherry Leblanc şi mafiotul Julie „Baby Feet“. Aflat în New Orleans, Dave urmăreşte indiciile care îl conduc către un criminal în serie. Venind de la locul unei crime macabre, detectivul întâlneşte un mare star de cinema hollywoodian, pe nume Elrod Sykes.

Oprit de poliţie pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, Sykes depune o mărturie neaşteptată, în care includea şi cadavrul descoperit într-o mlaştină unde aveau loc filmări. Era vorba despre cadavrul negrului Prejean, care fusese împuşcat în anul 1965. Pelicula abundă de imprevizibil şi mister duse până la extrem.

Regie: Bertrand Tavernier; Distribuţie: Tommy Lee Jones, John Goodman, Peter Sarsgaard, Kelly Macdonald, Mary Steenburgen, Justina Machado, Ned Beatty

Destinaţie finală 4

Titlu original: The Final Destination

image



Producţia cinematografică „Destinaţie finală 4“ debutează cu o cursă de maşini, care urma să fie o activitate distractivă pentru Nick O’Bannon. Însă, totul se transformă în momente de groază când tânărul are o premoniţie ciudată: el şi prietenii săi ucişi într-un accident în lanţ pe pistă. Îngrozit de imaginea care îl obseda, Nick o convinge pe Lori, iubita lui, şi pe prietenii Janet şi Hunt să părăsească acel loc, numai cu câteva secunde înainte ca accidentul să aibă loc şi în realitate. Încremeniţi de groază, totuşi, tinerii cred că este un semn şi că li se oferă o şansă de a trăi.

Nici pe departe, viziunile continuă să apară, în pofida soluţiilor de scăpare, atfel că încep să moară rând pe rând. Văzându-şi prietenii ucişi, Nick încearcă să sfideze moartea înainte de a ajunge şi el la „destinaţie finală“.

Regie: David R. Ellis; Distribuţie: Bobby Campo, Shantel VanSanten, Nick Zano, Haley Webb, Mykelti Williamson, Krista Allen

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite