Povestea unui star

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Downey Jr.
Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. a jucat în peste 50 de filme, a câştigat reputaţia unui actor remarcabil, a cunoscut succesul, dar şi degringolada. A luptat cu dependenţa de droguri şi şi-a reluat cariera, câştigând încă o dată încrederea publicului şi a producătorilor.

Controversatul Robert Downey Jr. s-a născut pe data de 4 aprilie 1965, într-o familie în care actoria era o tradiţie. Fiu al unui regizor şi al unei actriţe, Robert avea să debuteze în film la vârsta de numai cinci ani, în rolul lui Puppy.

În 1983, joacă în primul său film important, în „Baby, It's You", apoi este cooptat în echipa de actori ai serialului „Saturday Night Live". Este remarcat de marile case de producţie de la Hollywood şi primeşte rolul lui Charlie Chaplin, într-o ecranizare realizată după biografia semnată de Richard Attenborough. Filmul a fost foarte bine primit de publicul cinefil şi de critica de specialitate, astfel, Robert avea să fie pentru prima dată nominalizat la un premiu Oscar.

A continuat cu serialul de televiziune „Ally McBeal", care i-a adus un Glob de Aur, în 2001. A fost desemnat drept unul dintre cei mai prolifici actori din cetatea filmului, dar excesul de droguri şi alcool l-au ţinut departe de platourile de filmare. În 1996, a fost arestat pentru deţinere de substanţe interzise, iar următorii şase ani i-a petrecut în centre de dezintoxicare şi închisori. După o lungă relaţie, în august 2005, s-a căsătorit cu producătoarea de film Susan Levin.

Aceasta a fost de acord cu ideea unui mariaj, numai după ce actorul i-a promis că va renunţa definitiv la „vechile obiceiuri". Mariajul a durat 11 ani, în urma acestuia a rezultat un fiu. De-a lungul timpului, actorul nu a ezitat să şocheze opinia publică prin declaraţiile şi comportamentul său. Printre pasiunile sale se numără spiritismul. Vedeta a declarat că obişnuieşte să intre în contact cu cei care au murit demult, hobby pe care l-a dobândit pe vremea când filma pentru „Air America".

„Obişnuiesc să mă duc la întâlnirile Sir Arthur Conan Doyle Spiritual Society şi să ascult acei mediumi care le vorbesc rudelor despre cei care recent au trecut în lumea de dincolo", a explicat Robert Downey Jr. Cea mai recentă producţie cinematografică în care a jucat este „Sherlock Holmes". Aici îl are ca partener pe Jude Law şi dă viaţă cele­brului detectiv, care a fascinat generaţii întregi.

Personajul său este cu atât mai savuros cu cât reuşeşte să vadă dincolo de aparenţe şi să descopere indicii importante pentru anchetele sale, dincolo de un „ghem" de piste înşelătoare. „Probabil că Sherlock Holmes a fost primul super-erou, un super-erou intelectual.

El a fost, şi probabil încă este, una dintre cele mai faimoase figuri din literatura mondială, într-atât de faimoasă încât lumea se gândeşte la Sherlock Holmes ca la o persoană reală. În primul rând, el este un om extrem de talentat: cântă la vioară, cunoaşte artele marţiale, este boxer, luptător şi spadasin. Este în­zestrat cu principii morale extraordinare şi este, de fapt, un luptător al binelui", a adăugat actorul.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite