Povestea ducesei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Povestea ducesei
Povestea ducesei

Keira Knightley şi-a început cariera pe vremea când era doar un copil. A avut şansa unor roluri mari, pe care a ştiut să le valorifice, atrăgând publicul cinefil de partea sa.

Pentru actriţa Keira Knightley (24 de ani), celebritatea este o moştenire de familie. Primii care au început tradiţia cinematografică sunt părinţii ei: actorul Will Knightley şi scenarista Sharman Macdonald.

La vârsta de numai trei ani, micuţa Keira cerea să aibă un impresar, iar patru ani mai târziu, avea să primească unul, odată cu primul ei rol „în Royal Celebration“. Era doar o adolescentă, când a început să facă probele pentru celebra serie „Pirates of the Caribbean“, iar rolul Elizabeth Swann a ajutat-o să atragă atenţia criticilor de film.

Keira s-a înscris la cursurile de artă dramatică din cadrul LAMDA (London Academy of Music and Dramatic Art), pe care însă le-a abandonat la scurt timp pentru a se întoarce pe platourile de filmare. Vedeta trilogiei „Piraţii din Caraibe“ a venit în România pentru „Princess of Thieves“, producţia cinematografică, în care o interpretează pe sora lui Robin Hood. Actriţa a acceptat să fie imagi­nea unei campanii împotriva violenţei domestice, realizată de organizaţia Women’s Aid.

Ea apare într-un clip unde joacă rolul unei femei care este lovită cu brutalitate de un iubit gelos. „Am vrut să particip la realizarea acestui spot pentru că, deşi violenţa domestică există în fiecare segment al societăţii, rareori auzim despre ea. Violenţa domestică afectează una din patru femei şi ucide două femei în fiecare săptămână“, a explicat Keira.

A primit premiul Academiei Britanice şi două nominalizări la Globul de Aur, pentru rolurile sale din „Atonementv şi „Pride & Prejudice“, iar rolul Elizabeth Bennet din „Pride & Prejudice“ i-a adus o nominalizare la Oscar. Cea mai tânără vedetă nominalizată la Premiile Academiei Americane de Film, Keira Knightley s-a declarat îngrozită de nonşalanţa cu care americanii tratează această gală a filmului. Actriţa a comparat ceremonia Oscarurilor cu un show pentru câini.

image

Filmul „Ducesa“ poate fi urmărit în premieră pe micul ecran duminică, la ora 20.00, la HBO



„Prima oară când am mers la Premiile Oscar a fost terifiant. Este ca şi cum aş fi participat la un spectacol pentru câini. Jurnaliştii îmi dau o nota de la unu la zece pentru ce rochie şi ce bijuterii port. Este cam înfricoşător“, a declarat Keira după ce a păşit pentru prima dată pe covorul roşu al starurilor din „Cetatea Filmului“.

Anul acesta însă, frumoasa englezoaică a părut să fie mai aproape ca niciodată de mult râvnitul Oscar. Filmul „Ducesa“ a fost o bună ocazie pentru Keira de a-şi da măsura talentului. Actriţa dă viaţă personajului Georgiana Cavendish, ducesa de Devonshire, stră-stră-stră-strămătuşa Dianei Spencer (Lady D).

Povestea ducesei e cu atât mai savuroasă cu cât aceasta a fost una dintre cele mai cunoscute, admirate şi hulite femei din înalta aristocraţie britanică a secolului XVIII. Obligată să se supună convenţiilor sociale şi să se căsătorească cu un bărbat mult mai în vârstă decât ea, ducesa s-a înconjurat de o mulţime de literaţi şi artişti şi a scandalizat opinia publică prin stilul de viaţă extravagant, relaţiile amoroase şi militantismul politic.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite