Pitt şi Jolie, caritate de milioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unei publicaţii americane, cel mai iubit cuplu de la Hollywood a donat 8,5 milioane de dolari în anul 2006 Actorii sunt cunoscuţi ca fiind extrem de discreţi când este vorba de

Conform unei publicaţii americane, cel mai iubit cuplu de la Hollywood a donat 8,5 milioane de dolari în anul 2006

Actorii sunt cunoscuţi ca fiind extrem de discreţi când este vorba de generozitatea lor, şi totuşi publicaţia Huffington Post a reuşit să intre în posesia unor documente din rapoartele financiare din anul 2006 ale cuplului, pe care le-a făcut publice. Cei doi au înfiinţat, în urmă cu doi ani, o fundaţie umanitară (Jolie-Pitt) prin care au donat 8.525.930 de dolari pentru câteva proiecte.

Printre organizaţiile care au beneficiat de o sumă importantă din partea cuplului se numără Doctori Fără Frontiere (Doctors Without Borders) şi Alianţa Globală HIV (Global AIDS Alliance), ambele primind câte un milion de dolari. 137.935 de dolari au ajuns la Crucea Roşie din Namibia, 100.000 de dolari la Global Green USA, iar 20.000 de dolari au ajuns la amenajarea unui parc de artă din Los Angeles.

Conform documentelor, din cele 8,5 milioane de dolari, 4.123.613 au fost donaţi de Angelina, iar de Brad - 4.402.317. În anul 2005, Brad Pitt a divorţat de Jennifer Aniston, cunoscută publicului din serialul de televiziune "Friends", şi la scurt timp actorul a fost surprins de paparazzi cu Angelina pe o plajă din Kenya. Pozele au fost vândute pentru o jumătate de milion de dolari.

În acelaşi an, cuplul a adoptat-o pe Zahara. Brad şi Angelina s-au cunoscut la filmările pentru producţia cinematografică "Domnul şi Doamna Smith", unde au interpretat rolurile principale. Deşi idila lor s-a înfiripat încă de atunci, cei doi actori au preferat să păstreze discreţia, mai ales că Brad era căsătorit. Cuplul s-a bucurat de atenţia publicului încă de la începutul relaţiei, iar presa i-a "botezat" Brangelina.

Aşteaptă gemeni

Anul acesta, Brad şi Angelina se pregătesc să devină din nou părinţi biologici, Angelina fiind însărcinată cu gemeni. Cuplul mai are patru copii: Maddox (6 ani), Pax (4 ani), Zahara (3 ani) şi Shiloh (1 an şi 10 luni). Shiloh Nouvel Jolie-Pitt, primul copil biologic al cuplului, a fost născută într-un spital din Namibia.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite