Piraţii internauţi sunt cei mai fideli clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Promotorii distribuirii “libere” pe internet menţin în mişcare industria muzicală.Persoanele care descarcă muzică ilegal de pe internet sunt de zece ori mai predispuse să cumpere şi produsul original, decât alt tip de consumatori.

Puşi la zid pe nedrept

Rezultatele studiului, realizat de Institutul Norvegian pentru Management, contrazic percepţia comună, potrivit căreia scăderile în vânzări ale corporaţiilor din industria muzicală ar fi cauzate de “schimbul liber” de fişiere pe internet.

Conducatoarea studiului, prof. Anne-Britt Gran, evidenţiază că “piraţii interentici” şi clienţii corecţi, care cumpără muzică în format digital, reprezintă de fapt unul şi acelaşi grup.

După ce au intervievat peste două mii de subiecţi, cu vârste de peste 15 ani, cercetătorii au concluzionat că cei care descarcă muzică reprezintă cea mai masivă audienţă şi sursă de profit pentru industria muzicală.

Concluziile studiului vin în contextul în care procesul intentat împotriva site-ului suedez “The Pirate Bay” se apropie de final.

Cei patru inculpaţi, care au pus în mişcare celebrul portal de download-uri, au fost condamnaţi la câte un an de închisoare şi plata de daune în valoare de două milioane şi jumătate de lire sterline.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite