Pârtieeeee!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eda Marcus
Eda Marcus

Unora le place să schieze, alţii preferă patinajul sau snowboardul, dar mai sunt şi cei care se simt mai în siguranţă în campania unui pahar cu vin fiert, la poalele pârtiei.

De la pupitrul ştirilor sportive pe care le prezintă la TVR 2, Eda Marcus recunoaşte că modalitatea în care i-ar plăcea să-şi petreacă timpul liber este practicând schiul, în compania celor dragi. „Vacanţa ideală pentru mine este la schi, pe o pârtie lungă, plină de zăpadă, care trebuie să fie bătătorită - pentru o alunecare optimă; şi multe persoane dragi prin preajmă!

Mult timp, în copilărie credeam că lipsa unui echipament performant era un minus pentru «performanţele mele», şi îmi doream foarte mult unul. Cu timpul însă, am realizat că pentru a practica un sport, oricare ar fi acela, nu ai nevoie de echipamente sofisticate, scumpe, ci doar de dorinţă, ambiţie şi pasiune.

De multe ori, mă amuza teribil snobismul unor oameni care defilează pe pârtia de schi cu cele mai noi generaţii de echipamente şi nu sunt în stare să stea pe schiuri nici câţiva metri! Asta nu înseamnă însă, că un echipament de calitate nu îţi asigură o protecţie mai mare sau că nu îţi uşurează din efort... ", a punctat prezentatoarea TV.

Magda Pălimariu, pre­zen­tatoarea rubricii Meteo de la Pro TV, este o schioare împătimită. Pentru că iubeşte iarna şi locurile în care poate să practice acest sport, destinaţiile preferate ale Magdei sunt staţiunile din Austria. „De câţiva ani, am tot mers în Austria, la Innsbruck şi la Neustift, unde te poţi bucura de pârtii mari, foarte largi, cu diverse grade de dificultate.

În urmă cu doi ani, însă am descoperit Norvegia: acolo am petrecut Revelionul şi pot să spun că m-am îndrăgostit de oraşul Lillehammer. Le recomand tuturor celor care iubesc schiul să meargă în Norvegia", adaugă vedeta TV.

Roxana Ciuhulescu, gaz­da emisiunii „ProMotor", transmisă de Pro TV, se de­clară o împătimită a spor­turilor de iarnă, dar dintre toate, schiul se detaşează în topul preferinţelor sale. „Prima lecţie de schi pe ză­padă am luat-o în urmă cu zece ani, la Poiana Braşov, însă am învăţat cu adevărat să schiez abia după patru ani de zile. Pentru schi obişnuiesc să merg în Austria, dar am mai fost şi în Elveţia, Italia sau Germania. Patinaj pot face foarte bine şi în Bucuresti, la patinoarul Floreasca, unde am învăţat să patinez când aveam doar cinci ani", a adăugat Roxana.

Dan Finţescu, vedeta de la Prima TV şi, totodată DJ-ul de la Kiss FM, a recunoscut că îi place foarte mult schiul, sport pe care l-a practicat ani la rând, dar la care a renunţat din motive obiective. Vedeta a uitat de acest sport al zăpezii pentru că este convins că nu mai are acelaşi farmec dacă nu ai o companie pe măsură, care să te însoţească pe pârtie şi alături de care să trăieşti emoţiile şi plăcerea unei aventuri pe schiuri. „Am practicat foarte multă vreme schiul, dar m-am lăsat pentru că soţia mea nu schiază", a explicat acesta.

Leonard Miron, prezentatorul emisiunii „Miezul zilei", la TVR 1, a încercat emoţiile patinajului şi ale schiului, dar recunoaşte că nu are abilităţile unui sportiv înnăscut. „Am realizat că sportul de iarnă care mi se potriveşte este o cană de vin roşu fiert cu scorţişoară şi cuişoare, băut la poalele pârtiei şi nostalgia că, poate aş fi putut şi eu să-mi surclasez prietenii cu o christiană de maestru sau un dublu axel impecabil. Dar toate astea poate într-o viaţă viitoare şi fără spectrul unei atele la purtător", a adăugat acesta cu haz.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite