Nico şi Vlad Miriţă vor cânta primii la Belgrad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piesa "Pe-o margine de lume" poate fi votată de către românii de pretutindeni România se află printre cele zece ţări care au intrat în finala concursului. Astăzi, alte 19 piese speră să

Piesa "Pe-o margine de lume" poate fi votată de către românii de pretutindeni

România se află printre cele zece ţări care au intrat în finala concursului. Astăzi, alte 19 piese speră să ajungă în ultimul act la Eurovision

În finala de sâmbătă, toate cele 43 de ţări participante (25 de finaliste şi 18 necalificate) vor alege prin televoting marii câştigători ai ediţiei din acest an ai Eurovisionului. Nico şi Vlad pot conta şi pe voturile moldovenilor care nu s-au calificat

După concurs, în urma unei trageri la sorţi, România a aflat că va deschide marea finală de pe 24 mai.

"Cred că elementul cel mai important care ne-a ajutat să ajungem în finală este conexiunea dintre mine şi Nico", a declarat Vlad Miriţă în cadrul conferinţei de presă care a avut loc imediat după terminarea primei semifinale. Pentru prima oară în istoria concursului, ediţia din acest an vine cu schimbări majore în ceea ce priveşte regulamentul.

S-au introdus două semifinale (prima dintre ele a avut loc marţi seara, iar cea de-a doua va fi în această seară, începând cu ora 22.00), din care sunt selectaţi, prin televoting, 20 de participanţi pentru finală. La acestea se adaugă Serbia (ţara-gazdă), Marea Britanie, Germania, Franţa şi Spania, calificate direct.

Astăzi concurează alte 19 ţări

Ţările participante vor vota prin telefon sau prin SMS la numerele afişate pe ecrane de către televiziunile care difuzează concursul.

Conform regulamentului, doar ţările care participă în semifinale au dreptul de a se vota între ele. De asemenea, cele cinci ţări calificate direct în marea finală (Anglia, Germania, Franţa, Spania şi Serbia) vor putea vota participanţii la semifinale.

În afară de România, celelalte nouă ţări care şi-au asigurat un loc în finala de marţi sunt: Grecia, Bosnia şi Herţegovina, Finlanda, Rusia, Israel, Armenia, Polonia, Norvegia şi Azerbaidjan.

În această seară, de la ora 22.00, TVR 1 şi TVR Internaţional vor difuza, în direct, cea de-a doua semifinală, în care participă Islanda, Suedia, Turcia, Ucraina, Lituania, Albania, Elveţia, Repulica Cehă, Belarus, Letonia, Croaţia, Bulgaria, Danemarca, Georgia, Ungaria, Malta, Cipru, Macedonia şi Portugalia.

Italienii nu mai vor Eurovision

Începând din anul 1997, Italia, una din ţările de la care am fi avut, cu siguranţă, cele mai multe voturi, a refuzat să mai participe la Eurovision.

Motivul pentru care Italia refuză să se prezinte la Eurovision se datorează dezinteresului televiziunii RAI şi al publicului italian pentru această competiţie.

Românii din Italia au putut vota pentru România , deşi Tara Cizmei nu s-a aflat printre participanţii de la Eurovision

Dacă televiziunile din Italia nu transmit competiţia, românii care locuiesc acolo pot vota la numerele afişate de TVR International.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite