Net zone

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mouse-ul - 40 de ani de existenţă Acum 40 de ani, Douglas Engelbart, considerat drept unul dintre marii vizionari ai tehnologiei, făcea prima demonstraţie cu un mouse.

Construit de Bill English, primul mouse era confecţionat din lemn, avea un singur buton şi era mult mai masiv decât mouse-urile cu care ne-am obişnuit. Douglas Engelbart a făcut primul pas în industria calculatoarelor, acceptând să prezinte lumii funcţionalitatea unui instrument atât de ciudat, dar care a reuşit să se impună în viaţa cotidiană atât de uşor. La ce a fost folosit?

În demonstraţia din 1968, mouse-ul a reuşit să selecteze, copieze, repete şi să mute un fragment de text. Astfel, demonstraţia de atunci a atras atenţia celor care doreau să extindă utilizarea calculatoarelor de la un număr restrâns la marele public.

De la lemn la cristale Swarovski

Desigur, odată cu trecerea timpului şi a câştigării încrederii de către public a calculatoarelor, mouse-ul s-a revoluţionat, fiind mereu recreat de către diversele firme. Astfel, acum ne putem mândri cu mouse-uri optice, cele care funcţionează prin bluetooth sau finger-mouse-uri. Excentricii pot utiliza mouse-uri cu cristale Swarovski. Desigur, se naşte întrebarea: what’s next? Mai ales acum, în epoca revoluţiei multi-touch. Mai este necesar? Rămâne de văzut...

WWW

gholemzerounu.weblog.ro

image


Iată un blog care doreşte să spargă tiparele şi să „vindece” prin muzică. Având ca slogan mesajul “Muzica nu ucide...”, te invităm într-o lume plină de culoare şi versuri, unde poţi descoperi muzica sufletului tău, care se armonizează perfect cu bătăile inimii tale. Caută, încearcă şi pătrunde în muzică.

foartegrav.wordpress.com

image


Nu vrea să dinamiteze naţiunea, gândurile, sistemul ori moravurile. Nu vrea să arate prostia, ci doar să facă un statement: vrea să poată fi aşa cum este, fără să fie judecat ori să fie “flatat” de gândurile şi vorbele agramaţilor ori ale celor care nu ştiu să zică pardon. Este cel care gândeşte lumea.

zoli.weblog.ro

image


Da! Este blogul verde, ecologist, neconsumerist al lui Zoli Toth, prezentatorul emisiunii “Green Report” de la TVR 1. Şi da, demonstrează încă o dată că este un ecologist convins, demn de apreciat. Dincolo de formaţia Sistem, rămâne Zoli Toth cu un mesaj clar! Stinge lumina dacă pleci!

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite