Mondenul care ascultă Mozart

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Are o carieră de succes – dar e cu picioarele pe pământ. Are ani de muzică la activ, dar nu compune. Adoră călătoriile, dar mai nou pune familia înainte dorului de ducă...

Iată doar câteva din paradoxurile ce-l definesc pe Virgil Ianţu, spicuite la un ceai cu mentă într-o zi de octombrie. Virgil prezintă mai nou emisiunea „Calendarului anului”, un show cu provocări mari pentru oameni obişnuiţi – totul în slujba unei cauze bune! „Ideea nu e că te dezbraci sau nu”, explică Ianţu, “ci că îţi testezi limitele, vezi ce eşti capabil să faci pentru o cauză bună.”.

Îi face pe concurenţi să se simtă în largul lor, chiar dacă recunoaşte că şi lui i-a fost greu la primele emisiuni... “La început, credeam că trebuie să fiu alt om în faţa camerelor. Mi-a luat ani să capăt naturaleţe - încă mai lucrez asta!”, declară el. A fi vedetă TV, în opinia lui Ianţu, nu înseamnă “să câştigi nişte bani şi să te vadă lumea pe sticlă. Dacă gândeşti aşa, e un joc piedut”.

La concurenţii Megastar, caută “lumina din ochi, bucuria de-a cânta”, pe care o găseşte însă la tot mai puţini. Asociază muzicii cuvintele “disciplină” (datorită celor 13 ani de vioară) şi “har” (pe care susţine că nu-l are când vine vorba de compoziţie). Muzica ce-i merge la suflet e specială: “mi-am luat un CD cu muzica lui Mozart. Mi-era dor, piesele care bubuie la radio mi-au obosit urechile”, explică el.

Sensibilitatea lui e atinsă de poveştile copilăriei, pe care le ascultă în maşină. “Ştii ce fain e?!”, mă întreabă râzând – şi uit pentru o clipă că în faţa mea se află un om cu multă experienţă în spate. Pentru Virgil Ianţu, rolul de prezentator impasibil de la “Vrei să fii miliardar” a fost o provocare – la care s-ar întoarce oricând.

Alături de “Copiii spun lucruri trăsnite”, e show-ul TV care a construit “brand-ul” Ianţu. 2008 i-a adus un rol în serialul “Mondenii” (Prima TV). “La TV e dezastru pe zona de divertisment, e de neprivit, dar ei sunt excepţia. Sunt onorat să joc alături de ei”, spune Ianţu. În spiritul emisiunii „Calendarul anului”  Virgil declară că ar merge oricât de departe pentru o cauză bună, în limitele bunului simţ – nu e prea greu de crezut!

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite